Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Општина Владимирци

Радно и за Празник рада

Као пољопривредни крај у Општини Владимирци на сваком кораку брује машине, вредни, неуморни сељани се труде да заврше радове у њиви пред засаде, сетву, и поставе темеље, надају се берићетне године. Обиман посао у е-аграру ће донети користи уз несагледиве могућности. Истина ниједан посао није лак али стручни тим помаже да се уђе у корак савременим токовима, да сељак не буде по страни већ актер у потпуности и са зарадом у крајњем циљу, сада корисника е-услуга и велике палете могућности.

На простору богом даном, увелико се из дана у дан урамљује слика етно парка која уз магазе и чардаке, природни амфитеатар и позорницу има и лепо здање билитернице и кафе посластичарнице која ће, веле стари Владимирчани мамити попут лепе девојке, како оне који дођу из тирустичких или пословних разлога али и житеље варошице и бити место окупљања и пријатно проведеног времена.


Временски услови су радове омели али у пуној мери следе опет колико време дозволи а да је посао велики сведочи само податак да има преко 400 километара оних народски главних путева, који повезују 29 села са варошицом која је опет права оаза школства у основном и средњошколском образовању. Ту се може подичити и бројним успесима али и реком младости која се свакодневно долива у варошицу као и предшколаца у установу „Сунцокрети“. Дом Посавотамнавске средње школе има праве градске услове а школарци за симболичне суме имају оптималне погодности. ЈКП „Извор“ брине о мрежи у дужини око 500 километара и даје свој максимум да снадбевање водом буде редовно.

Ту су и културни садржаји под окриљем библиотеке „Диша Атић“ и неограничени туристички потенцијал који се грана из дана у дан новим садржајима. Ту ће полазно место свих дестинација бити етно парк од древног манастира Каона, Конака као места рођења „Главе шећера“ и тако редом као бисери који обједињују времена.

Дом здравља помно прати актуелности и брине о корисницима са територије општине а по потреби и теренским радом са онима који су у најтежем стању.

Бројни су послови Локалне самоуправе која брине о бољем сутра а по речима председника Општине Горана Зарића треба прво скочити па рећи хоп. Следе бројни послови који би требали променити слику Владимираца и неизбежно свака прича о овој општини води ка гастрономској манифестацији на Петровдан већ препознатљивој на ширим просторима владимирачкој „Гудијади“. Ту се на правој вашарској променади одахне од послова уз све бројније госте па се са нестрпљењем очекује годину дана. Првомајски празници били су само одскочна даска да се крене радно а онда на омиљеној гудијади ужива у паузи небројених послова.


О младима пак брине се спортом и спортским активностима, од лигашких дешавања, где бубамара добија све већу конкуренцију у борилачким спортовима а крај познат по одбојци ускоро би могао бити знан по игри под кошевима, у иначе крају изузетно богатом талентима.

И реч по реч ствара се слика у којој се свако на свој начин одликује радом а све под будним оком челног тима Локалне самоуправе Општине Владимирци са председником Гораном Зарићем на челу, који има намеру и поред скромних материјалних услова свима своје услуге учини и бољим на сваком пољу живота.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa