Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
3. Међународно такмичење  младих флаутиста Шабац

3. Међународно такмичење младих флаутиста Шабац

У организацији Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Шабац, 12 – 14. маја, одржано је 3. Међународно такмичење младих флаутиста Шабац. Такмичење је окупило 125 такмичара, 32 професора и 26 корепетитора.

Такмичари су доши из 22 различита града из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Словеније.
Такмичење је отворено маестралим концертом Ансамбла “Флутете” из Бања Луке. Жири су чиниле: Миомир Симоновић, ФМУ из Београда, Сунчица Лончар, ЈУ УШМБ „Владо Милошевић“ из Бања Луке, Душанка Абрамовић, МШ „Јован Бандур“ из Панчева, Биљана Прица и Милош Милутиновић, МШ „Михаило Вукдраговић“ из Шапца.

Ученици из шабачке музичке школе освојили су 6 првих и 1 другу награду од чега 2 специјалне- победник категорије. Награђени флаутисти из класе Биљане Прице а уз клавирску сарадњу Бориса Јекића су: Теодора Дражић, Круна Обрадовић, Христина Илић, Нађа Живковић и Дуња Михаиловић. Победници у својим категоријама су Нина Јекић и Миа Вонасек.

ЛАУРЕАТ за дисциплину соло флаута за ниже разреде добио је Богдан Петковић из Бања Луке (БиХ), док је за више разреде ЛАУРЕАТ понела Исидора Козлина из Сремске Митровице (Србија). Лауреат за Камерни дуо, трио и квартет понео је Трио флаута из Жабнице (Словенија).

Директор такмичења је Соња Живковић, уметнички руководилац Биљана Прица а главни сарадници у организацији су Марија Марковић, Мирјана Пантелић, Милош Милутиновић и представник из ђачког парламента, ученица Анастасија Богдановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa