Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Фото:  Приватна архива

Фото: Приватна архива

Млади Шапчанин у Италији на престижном такмичењу

Специјалнa награда за Теодора Вујанића

На 31. Међународном такмичењу за клавир и оркестар Citta di Cantù, по први пут ове године је уведена поткатегорија Young Talents (од 8 до 18 година ) како би се представили и промовисали млади музички таленати. Прилику да наступи на интернационалном такмичењу имао је Шапчанин Теодор Вујанић, ученик првог разреда Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу у класи професорке Гоаре Лазић.

-Као најмлађи финалиста икада Теодор је престављао град и Србију на великом такмичњу у Италији. Деца учесници из других земаља (Италије, Немачке, Румуније) били су знатно старији од њега, имали су 10, 14, 15, 16 година. Веома смо задовољни и поносни на његов наступ. Оставио је велики и позитиван утисак на све. У веома јакој конкурецији освојио је специјалну награду као финалиста. За њега је ово било велико искуство. Наступ са великим оркестром уз само једну пробу, без страха, самоуверено. Изашао је на сцену и дао све од себе како би свој град и државо преставио на најбољи начин. Наравно, највећа подршка била је професорка Гоара која је Теодора бодрила све време. Тодоров одлазак подржао је град Шабац и локалне фирме којима се захваљујемо на помоћи и подршци – рекао је Теодоров отац Иван Вујанић.

Наступ је одржан у Teatro Fumagalli (Канту, Италија) уз пратњу Филхармонијсског оркестра из Румуније ,,Михаил Јора” под диригентском палицом Овидиу Баланa.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa