Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАН 19. МОТО СКУП МОТО КЛУБА „ЧИВИЈА“

Највернијим бајкерима киша није сметала

На Шабачки хиподром стигло је око 500 мотора из целе Србије и бивше Југолавије, али и гости из Немачке, Аустрије, Бугарске, Швајцарске
Протеклог викенда одражан је 19. Мото скуп у организацији Мото клуба „Чивија“. Киша која је падала и у петак и у суботу знатно је утицала на масовност догађаја. Ипак, дефиле је одржан, као и концерт Алена Исламовића ком је присуствовало око 1.000 Шапчана.

Шапчанима који су дошли на Хиподром слаба киша која је падала током читавог концерта није сметала да са Аленом у глас певају његове и песме Бијелог дугмета. Концерт је почео сећањем на преминулог члана „Чивије“ Дејана Исаковића Босанца и песмом Босном бехар пробехарао.

На Шабачки хиподром стигло је око 500 мотора из целе Србије и бивше Југославије, али и гости из Немачке, Аустрије, Бугарске, Швајцарске.

Иако су Шапчани навикли да током два дана Мото скупа буду и два рок концерта, први пут је један наступ отказан. Ђорђе Давид и Ивана Петерс, који су требали да певају у петак, отказали су концерт због, како су навели, Иванине болести.

Фото: "Глас Подриња"


-Нажалост, лоше време је покварило скуп. Није ово први пут да киша пада за скуп и навикли смо на то, али не у оволикој количини и током оба дана. Жао нам је што се наши гости и посетиоци нису провели онако како су очекивали. Ален Исламовић је заслужио да пева пред пуним Хиподромом. Оно што је добро је да је дефиле успео, одржан је у планираном термину по лепом времену. Као и увек није било никаквих инцидената на скупу. Такође, сви мотоциклисти који су стигли са стране и у доласку и у повратку су путовали без проблема, каже Бојан Радукић из МК „Чивија“.

Цазин
-Мотор возим око 30 година, прошао сам Босну и Херцеговину, Хрватску, Словенију, Аустрију, Италију, а у Србију сам долазио само у Шабац. Други пут сам на Мото скупу у Шапцу. Радо бих дошао сваке године, али много је скупова и сваки викенд је оптерећен и морамо отићи и на друга места. Овде је гостопримство на врхунцу. Током година смо постали велики пријатељи са члановима „Чивије“ и увек су добродошли и они код нас и ми код њих, каже Асим Ерданови, из клуба „Унамотори“ из Цазина.

Хамбург
-Долазим последњих пет или шест година у Шабац на скуп. Супер је друштво и музика. Пређем 1.600 километара у једном правцу. Међутим, правимо туру, одмарамо и овде стигнемо за скуп. Долазе и они код нас и овде најчешће долазимо, овде нам је најбоље због пријатеља које имамо у Шапцу, истиче Звонко Павловић из Хамбурга.

Фото: "Глас Подриња"


Југословени
-Идем и на друге скупове у Србији. Овде сам други или трећи пут. Дочеком и атмосфером сам презадовољан. Мој син је обишао многе скупове не само на Балкану, него и у Европи, али овде му се највише свидело и по његовој препоруци сам и ја почео да долазим. Дошли смо по киши, али за правог бајкера нема лошег времена и строге жене, поручује Смаил Ћиркин, из Мото клуба „Југословени“ са седиштем у Шиду, представник Босне и Херцеговине из Велике Кладуше.

Копар
-Прешли смо више од 600 километара. Киша је падала, али ми смо још прошле године одлучили да ћемо доћи и дошли бисмо и да су падале секире. Први пут смо овде и одлично нам је. Дружимо се са члановима „Чивије“ на другим скуповима и дошли смо због њих и вратићемо се овде, наводи Стипе Винцек, из словеначког Копра, члан Мото клуба „Кондор“.

Дама
-Положила сам за мотор 2012, али возим тек шест година. Све што се ради с љубављу није тешко. Идем на доста скупова, а Шабац је неизоставан сваке године. Овде је фантастично, Наши клубови су пријатељски и увек смо подршка једни другима, каже Катарина Војиновић из клуба „Фри рајдер 17“ из Прахова.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa