Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Сећање на све учеснике ратова
УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА 1991-199. ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖИЛО ГОДИШЊИЦУ ПРЕСТАНКА НАТО АГРЕСИЈЕ

Сећање на све учеснике ратова

Удружење бораца 1991-1999. године, 9. јуна је у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу одало пошту погинулим учесницима последњих ратова на овим просторима. Борци су посетили Спомен собу у којој се налазе фотографије више од 60 шабачких војника који су погинули у југословенској војци током ратова 90-их година.

Датум је одабран због обележавања годишњице престанка НАТО агресије на Србију.
Након полагања венаца и обиласка Спомен собе минутом ћутања одата је пошта свим погинулим учесницима ратова које је Србија водила.

Живко Ђорђић, председник Удружења бораца 1991-1999. године захвалио се борцима што су дошли у тако великом броју.

-Ви сте понос ове земље и народа. Узор генерацијама које поштују храброст и патриотизам, као и достојанство са којим се носи униформа и грб Србије. За нашу земљу и наш народ ви ћете вечно бити хероји, а држава треба да зна на који начин да се одужи онима који су је бранили, рекао је Ђорђић.

Присутнима се братио и почасни председник СУБНОР-а Богатић Мијољуб Јосиповић који је навео имена погинулих бораца са територије општине Богатић од 1991. до 1999. године, као и имена 27 носилаца Карађорђеве звезде у Првом светском рату.

Годишњицу су са Удружењем бораца обележили и чланови Градског одбора Социјалистичке партије Србије, који подржавају њихов рад и акције.
М.М.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa