Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРИЗНАЊА ЗА НАЈРЕДОВНИЈЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

За понос Шапца

Хумани Шапчани који су крв дали 50, 75 и 100 пута су у Градској кући добили признања. Награде им је уручио председник Скупштине града Немања Пајић, на Светски дан добровољних давалаца крви.
Бранко Васиљевић из Грушића добио је признање због тога што је 100 пута дао ову драгоцену течност.

-Крв сам почео да дајем са 18 година, а сада имам 62. Надам се да ће ме здравље послужити још три године, што ће бити још десетак давања крви. Код нас у Месној заједници организујемо акције, на Велику Госпојину 28. августа. Гледали смо да то буде на празник, због тога што смо сеоска месна заједница, па када људи не раде да буде већи одзив. Идемо и ми у друге месне заједнице, Рибаре, Богоасавац, а и други долазе код нас. Такође одазивамо се и на акције средом у Шапцу, каже Бранко Васиљевић.

Светски дан добровољних давалаца крви ове године се обележава под мотом “Будите ту за друге, дајте крв - подарите живот”. Славко Радовановић, секретар Црвеног крста Шабац, подсетио је да су пријеми за најхуманије у Шапцу традиција.

Фото: "Глас Подриња"


-Град Шабац подржава наше акције. Поново су обебедили сатове за све наше најхуманије доноре. Ове године имамо 11 давалаца који су крв дали 50 пута, два даваоца који су крв дали 75 пута и два који су се на тај хумани чин одлучили 100 пута. Предстоји нам лето и сезона годишњих одмора, када је несташица крви. Ми ћемо у том периоду организовати акције и ван Културног центра, по месним зајединицама, предузећима и установама. Имаћемо велику акцију 2. августа када ћемо се потрудити да окупимо до 100 давалца, рекао је Славко Радовановић.

Немања Пајић је истакао да Црвени крст Шабац јако добро организује акције добровољног давања крви, те да због тога на територији Шапца нема несташица.

-Нису само наши суграђани који се лече у Општој болници Шабац покривени довољним резервама крви, него и они који одлазе на лечење у терцијалне установе у Београд. Ово је прилика да се захвалимо истинским херојима, али и да мотивишемо нове доборовољне даваоце. Сви Шапчани треба да буду поносни на ове људе, истакао је Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa