Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
артнери пројекта:  Бојан Лолић, Corten Art,   Маргарета Мусић, Elixir фондација,   Сандра Мићић ПУ “Наше дете”,   Јелена Спасојевић, Мали Атеље   Слободан Џагић, Расадник “Џагић”, Фото: Elixir fondacija

артнери пројекта: Бојан Лолић, Corten Art, Маргарета Мусић, Elixir фондација, Сандра Мићић ПУ “Наше дете”, Јелена Спасојевић, Мали Атеље Слободан Џагић, Расадник “Џагић”, Фото: Elixir fondacija

Elixir fondacija и ПУ „Наше дете“ у пројекту реконструкције дворишта шабачких вртића

Сарадња за бољу будућност младих и развој локалне заједнице

„Овај пројекат је део свеобухватне подршке Elixir fondacijе образовању, а квалитетно образовање представља један од приоритета Конвенције о правима детета“, навела је директорка Elixir fondacijе Маргарета Мусић
Elixir fondacija и ПУ „Наше дете“ Шабац, у Дечјој недељи, која се ове године обележава под слоганом „Велико срце деце Србије“, почињу сарадњу на стратешком пројекту реконструкције дворишта шабачких вртића са циљем даљег унапређења услова рада у предшколском образовању. Први корак је реконструкција дворишта вртића „Бајка“, а уговор о донацији у холу Управне зграде Elixir Group у понедељак су потписале директорка Elixir fondaciје Маргарета Мусић и директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић. Укупна вредност пројекта је 3,6 милиона динара. Радови почињу у првој недељи октобра, а завршетак се очекује средином новембра.

Подршка квалитетном образовању најмлађих, Фото: Elixir fondacija


Подршка квалитетном образовању
-Идеја о томе да реконструишемо и оплеменимо дворишта шабачких вртића кроз сарадњу и синергију са ПУ „Наше дете“ настала је на темељу остварења наше визије- да стварамо наслеђе кроз одрживи развој, али и на темељу истинског уверења да они који планирају будућност морају чути глас детета и ослушкивати потребе деце. Управо то радимо кроз овај пројекат.

Циљ нам је да кроз сарадњу са ПУ „Наше дете“ створимо боље услове за боравак деце и рад запослених у шабачким вртићима. Чињеница да запослени Предшколске установе свакодневно брину о 3.600 малишана најбоље илуструје озбиљност посла који раде. У жељи да им будемо подршка у том послу, покренули смо овај пројекат којем се јако радујемо. Овај пројекат је део свеобухватне подршке Elixir fondacijе образовању, чиме дајемо допринос остварењу циља 4 Агенде 2030 УН, а подсећамо и да квалитетно образовање представља један од приоритета Конвенције о правима детета. Посебна вредност овог пројекта су млади, предузетни, Шапчанке и Шапчани, који ће бити укључени у његову реализацију- навела је Маргарета Мусић.

Посебна вредност сарадње и пројекта су млади Шапчани и Шапчанке, Фото: Elixir fondacija


Вртић „Бајка“ на Триангли отворен је 2011. године и има више од 260 деце и око 30 запослених. У овом вртићу биће уређена зелена површина, постављене справе за игру и рекреацију деце, а кроз радионицу са њима муралом ће бити осликан и део ограде.

За добре односе у локалној заједници потребно је иницирати сарадњу, али и прихватити иницијативу која доприноси добробити деце и унапређењу квалитета рада, истакла је Сандра Мићић.

-То је један од начина да и ми који радимо са децом и читаво друштво развијамо и градимо свест о значају раног развоја и важности улагања у њега. Вртић „Бајка“ у опремљеном простору центра за родитеље има кутак у коме се реализују програми посвећени управо родитељима и у тим просторијама наши запослени и стручна лица пружају подршку родитељима. Овде су са нама сарадници из различитих делатности са којима смо већ заједно реализовали неке пројекте и то је разлог више да у овај пројекат уђемо са још већим задовољством. Уређење заједничких простора у дворишту вртића, а и у читавом насељу, подстиче заједничку игру, а и дружење све деце. Задовољство је бити део овог пројекта. Отвореног срца крећемо у реализацију активности и преузимамо одговорност за његову одрживост- рекла је директорка ПУ „Наше дете“.

Elixir fondacija и ПУ „Наше дете“ Шабац, у Дечјој недељи, која се ове године обележава под слоганом
„Велико срце деце Србије“, почињу сарадњу на стратешком пројекту реконструкције дворишта шабачких вртића


Фото: Elixir fondacija


Партнерство са локалним предузетницима и фирмама
Пројекат има за циљ и подршку и партнерство са локалним предузетницима и фирмама, које ће бити ангажоване на извођењу радова. Тако ће дечје игралиште и справе које доприносе правилном развоју деце поставити Corten Art, у чије име је говорио власник Бојан Лолић.

Фото: Elixir fondacija


-Велико ми је задовољство што сам испред фирме на овом месту и што ћемо заједно са нашим партнерима урадити лепо дечије игралиште. Ми смо једно такво игралиште које се изузетно показало донирали вртићу „Пчелица“. Вртић „Бајка“ је ограничен простором у дворишту, тако да је то велики задатак за нас и инжењере, да у 45 квадрата сместимо игралиште које ће бити у форми полигона и да се на том игралишту игра око 20 деце. Захвалан сам Elixir fondaciji што нам је указала поверење и апелујем на шабачке фирме да друштвено одговорно пословање укључе у програм и помогну локалној заједници колико су у могућности- навео је Лолић.

Фото: Elixir fondacija


Мурал ће са малишанима овог вртића осликати Уметничко- образовни атеље „Мали Атеље“ Јелене Спасојевић, која је сарадњу са Elixirom започела пре две године осликавањем два мурала у просторијама компаније.

Фото: Elixir fondacija


-Захвална сам Elixiru што препознаје младе, предузетне људе, који су ради да допринесу нашој заједници. Јако се радујем што ћемо оплеменити простор на обострано задовољство. Осликаћу мурал површине 20 метара квадратних у дворишту вртића. Израда идејног решења је у току, тако да ћемо до краја недеље кренути у реализацију мурала. У току процеса израде ћемо организовати радионицу заједно са децом из вртића- поручила је Спасојевићева.

Засађено дрво фотиније у дворишту испред управне зграде Elixira, Фото: Elixir fondacija


Зелене површине уредиће Расадник „Џагић“, испред којег се обратио Слободан Џагић, истакавши да му је посебно драго што ће вртић уредити за нове младе генерације, које ће имати прилику да у њему уживају. Своје стваралаштво малишани овог вртића представили су и на изложби која је приређена у холу управне зграде Elixir Group-a. Деца су увеличала програм рецитацијама и музиком. По завршетку, заједно су засадили фотиније у дворишту испред Управне зграде Elixirа. Наставак пројекта планиран је за пролеће следеће године, када ће нови изглед добити дворишта вртића „Снежана“ и „Полетарац“. Elixir fondacija основана је 2020. године са циљем подршке одрживом развоју локалних заједница, а у протеклом периоду за подршку више од 200 пројеката и иницијатива донирано је више од два милиона евра.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa