Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
Поштовање старијих у сваком дану
ЦРВЕНИ КРСТ ВЛАДИМИРЦИ, МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА

Поштовање старијих у сваком дану

Црвени крст општине Владимирци у сарадњи са Домом здравља, Посавотамнавском средњом школом и библиотеком Диша Атић су обележили Међународни дан старијих особа уличном акцијом и мерењем притиска и шећера у крви.

Под слоганом „Поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима кроз генерације“ показали су пуну посвећеност бакама и декама а кроз бројне могућности да треће доба не буде баласт већ чин поштовања али и права попут Универзалне декларације, пуног и једнаког уживања свих права и слобода и то права на слободу од дискриминације, од насиља, на социјалну заштиту, на здравље и доживотно наслеђе те личну својину и права наслеђа.


У раму приче је и податак да у свету живи око 700 милиона старијих од 65 година. Скоро девет од десет старијих има здрвствене проблеме што је испред здања Конака у Владимирцима додатно едуковало заинтересоване о потреби да се старијима притекне у помоћ али и да локална заједница брижно третира житеље трећег доба. Била је то и прилика да се измере крвни притисак и шећер онима који су били заинтересовани.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa