Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

АКЦИЈА ЧЕП ЗА ЈЕДНАКОСТ

Наступили „Лазини“ рокери

У оквиру Дечје недеље, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” традиционално су уручили прикупљене пластичне чепове деци из Удружења ДА БУДЕМО СВИ ЈЕДНАКИ.

На овај начин ученици дају свој допринос акцији ЧЕП ЗА ЈЕДНАКОСТ. Новац зарађен продајом пластичних чепова користи за набавку ортопедских помагала и различитих врста колица за децу којима су неопходна.

Фото: "Глас Подриња"


- Ученици Лазине школе прикупљају чепове током целе године, предају их нашем Удружењу, а ми их прослеђујемо рециклеру. Прва акција била је набавка инвлидских колица за Тину Станојловић из Јевремовца, друга за Раду Грцић, младу студентикињу из Новог Сада, којој смо помогли заједно са другим удружењима, а прошле године смо нашем малом суграђанину Огњену Живановићу поклонили неуролошка колица, која су му била неопходна за раст. Поносни смо на сарадњу са овом и свим школама и вртићима који прикупљају чепове. Наша идеја је да унапредимо ову акцију успостављањем сарадње са бројним угоститељским објектима и салама за прославе, каже Дејан Павловић, члан Управног одбора Удружења Да будемо сви једнаки.

Ученици нижих разреда ОШ Лаза К. Лазаревић прикупљали су чепове од прошле године.
У “Лазиној” посебно издвајају одељење школе у Грушићу.

Фото: "Глас Подриња"


- Ове године смо припремили нашу тачку са маскенбала, радионицу тетоваже, осликавање лица бојама за лице и колаче за наше другаре, каже учитељица Нада Стајић.
Ученици одељења IV3, припремили су део тачке “Лазини рокери” са Чивијашког карневала где су освојили прво место за костим и наступ. Поред учитељице, велика подршка била им је библиотекарка Весна Ђокић.

- Баш се радујем. Прошле године смо скупили доста чепова, а ове још више. Прикупили смо 29 пластичних балона. Ми смо ту за све што треба деци која имају сметње, поручује ученик Вељко Стојковић, а ученица Миа Филиповић додаје - Веома нам је драго што можемо да допринесемо да неком олакшамо живот.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa