Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
Ј. Лукић

Ј. Лукић

ТЕКВОНДО: КРОАЦИЈА ОПЕН 2023

Загребачко злато и сребро

Никола Кљајић освојио још једно Г1 злато потврдивши висок ниво међу јуниорима. Заслужио и трофеј. Јана Лукић у дебитантској јуниорској години стигла до новог Г1 одличја, овај пут сребра. У савезу недзадовољни суђењем
Шабачки теквондо може се похвалити и дичити 2023. годином. Ново признање за добар рад добио је у Хрватској, на још једном турниру највише светске класе. Двоје такмичара стигло је до победничког постоља, највишег односно другог највишег степеника.

Шабачки теквондиста Никола Кљајић (ТК Шабац) наставио је низ медаља. Ново најсјајније одличје стигло је у јуниорској категорији до 59 кг. Пут ка злату почео је против репрезентативца Аустрије Тајама Алсафурија. У другом кругу је ривал био немачки такмичар Александар Рајнер. Регионални дерби против ривала из суседства, Давида Милићевића (БиХ) решио је Никола у своју корист у четвртфиналу обезбедивши медаљу.

Н. Кљајић и М. Лазић


Меч за финале био је дуел против репрезентативца Италије Алесандра Ћиривела (који је пре тога елиминисао првог носиоца) где је Кљаијћ однео још један тријумф. Златно одличје је донео је тријумф у великом финалу против Аслана Ејмена Каувсмана, представника Немачке. Пет победа је Николи донело титулу, златну медаљу, као и трофеј за најбољег јуниора овог Г1 турнира.

Ниска медаља Јане Лукић (ТК Летњиковац Елискир) је већ врло дугачка, а нови додатак, са ознаком Отвореног првенства Хрватске је утиснут у ону сребрног сјаја.

Такмичење у категорији јуниорки до 55 кг почела је Јана дуелом притв Хане Лаененес, из Белгије. Победа је Шапчанку одвела на меч притв Натали Сикрове, репрезентативке Чешке. Био је то меч за медаљу који је Лукићева решила сигурно у своју корист. Дерби полуфинала представљао је дуел Јане Лукић и прве носитељке категорије Марије Углешић. У сјајној борби Јана је изборила велико финале. Меч за злато против Хрватице Еме Бугариновић, домаћа теквондисткиња је решила у своју корист, 2:1, међутим представници савеза су врло незадовољни суђењем у том мечу и како су истакли пристрасношћу судије у корист такмичарке из Хрватске.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa