Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Издвојено одељење Основне школе “Јеврем Обреновић” у Корману обележава свој дан

Прослава 80 година постојања

Школа је основана је 1943. године, а настава се од 2002. године се реализује у новој школској згради коју похађају ученици од првог до четвртог разреда
Издвојено одељење Основне школе “Јеврем Обреновић” у Корману уз пригодан програм облележило је 80 година постојања школе у Корману. Школа је основана 1943. године, а настава се од 2002. године реализује у новој школској згради коју похађају ученици од првог до четвртог разреда.

Директор школе ОШ „Јеврем Обреновић“ Душко Бојић истиче да је осам деценија значајан датум за једну образовну установу, посебно на сеоском подручју.

Фото: Глас Подриња


-Зграда школе саграђена је тек 2002. године, а до тада су деца стицала знања у просторијама Месне заједнице. Но, иако у таквим условима то није утицало на њихово образовање. Значајан број ученика је похађао основну школу у Корману. Наш задатак је да образујемо генерације које долазе, те се надамо да ћемо уз пригодан програм обележити и 100 година постојања – навео је Бојић и нагласио да школу чине ученици, наставно особље и родитељи.

Фото: Глас Подриња


-Школа је више од објекта и зидова. Њену срж чине деца, родитељи који су им неизмерна подршка, наставници, учитељи и сви они који доприносе ширењу знања. Често слушамо како је позив просветног радника деградиран, но у мањим срединама још увек се цени просветни кадар. Оптимиста сам и верујем да ће просветни радници бити оно што су некада били, кадар који живи и негује занање. Успешни лекари, хирурзи, инжењери, сви они су своје образовање започели у основним школама, а касније наставили усавршавање. Због тога се трудимо да у нашој школи стасавају будући доктори, инжењери, државници.

Програм поводом 80 година издвојеног одељења Основне школе “Јеврем Обреновић” у Корману припремили су ученици из других ИО Јевремове са својим наставницима и учитељима.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa