Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

На 3. Међународном дечјем и омладинском ИКТ ФилмФесту

Златна медаља за ученике ОШ ,,Лаза К. Лазаревић” из Шапца

Уз подршку ментора наставнице енглеског језика Јелене Степановић и наставника српског језика Николе Танасића, желели су да поруче да су само пажња, лепа реч и ематија мисао водиља у превазилажењу свих животних препрека
На 3. Међународном дечјем и омладинском ИКТ ФилмФесту, одржаном у Новом Пазару, 3. новембра, ученици ОШ , „Лаза К. Лазаревић“ из Шапца освојили су златну медаљу за филм симболичног назива „Херојʼ“. Ученици шестог и осмог разреда, уз подршку ментора наставнице енглеског језика Јелене Степановић и наставника српског језика Николе Танасића, подељени у језички, ликовни и информатички сектор, у стварање филма уткали су све своје вештине, таленат и љубав којом су желели да поруче да су само пажња, лепа реч и ематија мисао водиља у превазилажењу свих животних препрека.

Значај филма ,,Херојʼʼ препознао је стручни жири у следећем саставу: књижевник Урош Петровић, глумац Вахидин Прелић и режисер Стефан Арсенијевић.

Фото: Приватна архива


-Вођени идејом јунаштва, потребом да имамо једног уз себе или да будемо нечији јунак, направљен је филм који говори о важности прихватања и поштовања сваког вида различитости, о емпатији, човечности, као и о потреби да ширимо љубав место мржње. Посебност овога филма, који су испратиле овације у препуној сали Културног центра у Новом Пазару, јесте што је направљен тако да буде анимиран, за разлику од других филмова који су били играни. Његови цртани јунаци говоре о томе да је за све односе међу људима најважније разумевање, уважавање и међусобна подршка- рекли су творци филма, наставници- ментори и ученици.

Фото: Приватна архива


Они су поручили да је ово велико признање, како за школу, тако и за све ученике, управо зато што је рад на стварању истог изградио осећај припадности, заједништва и жеље да се, кроз његову причу, на публику пренесе емоција која ће пробудити емпатију и дати прави пример како да већ сутра будемо још бољи људи.

Филм се може погледати на следећем линку: http://www.youtube.com/watch?v=Dp_9lqWyMmA

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa