Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Образовање најважније: В. Матић

Образовање најважније: В. Матић

Владан Матић на рукометним разговорима

Животна едукација пре спортске

Рукометни стручњаци из целог региона, међу њима некадашњи ас, данас тренер Металопластике Владан Матић, недавно су разговарали на теме из популарног спорта у Нашицама на „Рукометним разговорима“. Наш суграђанин је део разговора посветио едукацији, не спортској, него животној и за младе играче, али и тренере који су им претпостављени. Спортска слава, трофеји, медаље су сила која привлачи, али их не досегну сви, заправо мали број успе у томе, а већина која не размишља о сутрашњици и личном унапређењу доспе у безизлазну ситуацију.

-Не могу да наступам из првог лица једнине и нећу рећи какав сам био играч, то ме не интересује, али ћу им рећи шта их чека када заврше каријере ако нису уписали школе. Велика већина, 99% њих не уписује школе, све је рукомет. Да ли су та примања довољна да они после наставе нормалан живот, тврдим да нису. Постоје многи социјални случајеви и зато је мени први задатак да сви упишу неке школе – рекао је тренер Металопластике Елискир и прослављени шабачки рукометаш додавши да ће увек бити потпора играчима на путу образовања.

-Сваког ћу да подржим ко упише вишу школу или факултет. У наше време је било каква школа, враћај се на тренинг, али то није мој приступ. Упиши школу, образуј се, читај књиге, заврши факултет бићеш паметнији и на терену, то је сигурно. У супротном, могући су силни и тешко решиви проблеми. Биће у ситуацији да питају за посао, нешто да раде, зараде и неће имати одговор на питање потенцијалног послодавца шта знају да раде и онда посла нема. Тако почиње, а то води у алкохолизам, наркотике, бежање од сурове стварности, следе проблеми у породици, растурање бракова и истински пакао од живота.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa