23. novembar 2023.23. nov 2023.
Obrazovanje najvažnije: V. Matić

Obrazovanje najvažnije: V. Matić

Vladan Matić na rukometnim razgovorima

Životna edukacija pre sportske

Rukometni stručnjaci iz celog regiona, među njima nekadašnji as, danas trener Metaloplastike Vladan Matić, nedavno su razgovarali na teme iz popularnog sporta u Našicama na „Rukometnim razgovorima“. Naš sugrađanin je deo razgovora posvetio edukaciji, ne sportskoj, nego životnoj i za mlade igrače, ali i trenere koji su im pretpostavljeni. Sportska slava, trofeji, medalje su sila koja privlači, ali ih ne dosegnu svi, zapravo mali broj uspe u tome, a većina koja ne razmišlja o sutrašnjici i ličnom unapređenju dospe u bezizlaznu situaciju.

-Ne mogu da nastupam iz prvog lica jednine i neću reći kakav sam bio igrač, to me ne interesuje, ali ću im reći šta ih čeka kada završe karijere ako nisu upisali škole. Velika većina, 99% njih ne upisuje škole, sve je rukomet. Da li su ta primanja dovoljna da oni posle nastave normalan život, tvrdim da nisu. Postoje mnogi socijalni slučajevi i zato je meni prvi zadatak da svi upišu neke škole – rekao je trener Metaloplastike Eliskir i proslavljeni šabački rukometaš dodavši da će uvek biti potpora igračima na putu obrazovanja.

-Svakog ću da podržim ko upiše višu školu ili fakultet. U naše vreme je bilo kakva škola, vraćaj se na trening, ali to nije moj pristup. Upiši školu, obrazuj se, čitaj knjige, završi fakultet bićeš pametniji i na terenu, to je sigurno. U suprotnom, mogući su silni i teško rešivi problemi. Biće u situaciji da pitaju za posao, nešto da rade, zarade i neće imati odgovor na pitanje potencijalnog poslodavca šta znaju da rade i onda posla nema. Tako počinje, a to vodi u alkoholizam, narkotike, bežanje od surove stvarnosti, slede problemi u porodici, rasturanje brakova i istinski pakao od života.

Najnoviji broj

30. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa