Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СВЕТИ САВА У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ШАБАЦ

Слава као част и обавеза

Средња Техничка школа Шабац пригодним програмом обележила је школску славу Светог Саву. Гости на слави су били градоначелник Шапца Александар Пајић, као и представници компанија са којима школа сарађује кроз дуално образовање.

Фото: "Глас Подриња"


Након ученичке приредбе, у присуству свештеника, поломљен је славски колач.

-Славити Светог Саву ја велика част, али и велика обавеза. Сматрам да је Техничка школа Шабац достојна и те части и те обавезе. Желим да смело и храбро наставимо ка ширењу и усвајању знања. Уз најбоље жеље честитам школску славу професорима и ученицима, рекла је директорка Техничке школе Бранка Милићевић.

Фото: "Глас Подриња"


Градоначелник Пајић је школску славу честитао свим запосленим и ученицима свих шабачких школа. Истакао је да је квалитет образовања у Шапцу на високом нивоу, али да ће се трудити да новим садржајима и начинима презентовања наставних садржаја ученицима, улагањем у образовне установе, резултати буду још бољи.

Фото: "Глас Подриња"


-Свети Сава је највећи српски просветитељ. Колика је била борба за образовање и просвећивање нације исто је толика била борба и за слободу и стварање српске државе. Квалитет једне државе данас се мери по образованости њених грађана и сигуран сам да Министарство просвете у Србији примењује светске и европске стандарде важне за образовање. Град Шабац 21 одсто буџета издваја за предшколско, основно и средње образовање. Шабац је град знања, град младих и образовање ће бити од непроцењивог значаја за град будућности какав Шабац тежи да буде, рекао је Пајић.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa