Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
М. Додић (фото: РК МП Еликсир)

М. Додић (фото: РК МП Еликсир)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Водећи очи у очи

Дуел водећих тимова. Увертира, многи сматрају, за финале плеј офа. Дуел значајан и у борби за прво место. Војводина увек фаворит у Србији
Исланђане Шапчани морају да забораве што пре. Обилић у уторак и победа беше добар први корак ка забораву, јер су следили дани припрема за велики дерби и дуел две, у овом тренутку, најбоље екипе у Србији, Металопластике и Војводине. Сви већ виде ова два ривала у финалу плеј офа и мада је Војводина фаворит увек на домаћој сцени, међу играчима и стручним штабом је увереност да постоји пут да се Новосађани надиграју.

Свакако меч у овом делу има мањи значај него они у потенцијалном финалу плеј офа, међутим може и он бити значајан у случају победе плавих. Сваки тријумф поравнава екипе на врху, а четири и више голова у корист Металопластике води Шапчане на врх и потенцијалну предност домаћег терена у већ поменутом финалу. Но сваки тријуф би био велики ветар у леђа Металопластике. Био би то први тријумф у првенству над Новосађанима од марта 2017. године.

М. Дакић (фото: РК МП Елискир)


Од 2013. Војводина је константно шампион Србије, освојила је европски трофеј претходне сезоне, ове игра Лигу Европе и без конкуренције је најбољи тим Србије. Имају неколико интернационалаца и грађени су да се надмећу у Еврпи, док се у Србији пехари подразумевају. Током зиме је стигао и Петар Ђорђић, ту су три некадашња играча Металопластике (Воркапић, Милић, Аиди), али и: Трнавац, Сунајко, Пушица и др. Играју другу фазу Европске лиге и у игри су за осмину финала.

Поменуте 2017. године Металопластика је славила у Шапцу 34:31, у тим наредним мечевима, Супер лиге боља је била Војводина, док су плаби победили у финалу Купа 2022. године у пролеће, као и у јесен, у Супер купу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa