Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Фото: Црвени крст

Фото: Црвени крст

Акције добровољног давалаштва крви

Више од стотину јединица

Традиционалне акције на више локација. У Културном центру, Електродистрибуцији и МЗ Богосавац, на акцијама прикупљено више од стотину јединица
Акција добровољног давања крви средом у Културном центру је већ вишегодишња традиција коју је успоставио и одржава Црвени крст Шабац, но у претходних седам дана оне су биле само једне од акција у којима се окупљају добровољни даваоци из нашег краја.

Прилику да покажу хуманост имали сви заинтересовани на више локација. Уз већ помнуте у великој сали КЦ, мобилне екипе Института за трансфузију крви Србије биле су и у просторијама шабачке Електродистрибуције, као и у Месној заједници Богосавац. На овим акцијама (КЦ 21. фебруара, касније у Електродистибуцији и Богосавцу) прикупљено је укупно 114 јединица драгоцене течности.
Акцију у Богосавцу је као један од давалаца подржао и председник Скупштине града Немања Пајић.

Фото: Црвени крст


-Добровољно давање крви има велики друштвени значај и представља облик солидарности са најугроженијим суграђанима. Зато је веома важно да промовишемо овакве акције које подстичу и здраве стилове живота код наших суграђана, јер само здрав човек може да даје крв – истакао је Немања Пајић који је крв дао 34. пут.

У Црвеном крсту Шабац захваљују свим суграђанима који су до сада дали крв и позивају да се на овај чин хуманости одваже у предстојећим акцијама. Добровољно давалаштво представља један од најхуманијих чинова које сваки здрав појединац може предузети издвојивши неколико минута за донацију која некоме може живот значити.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa