Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ ШАБАЦ

Деца улепшала догађај

Министарство унутрашњих послова, Полицијска управа Шабац, у понедељак је организовала “Дан отворених врата“ са циљем да грађанима приближе свој рад. Овом приликом грађани су могли да обиђу зграду Полицијске испоставе у Хајдук Вељковој улици, поставе питања у вези јавне безбедности или безбедности у саобраћају. Прилику су, пре свега, искористили васпитачи и који су довели најмлађе Шапчане да упознају полицајце који брину о њиховој безбедности и виде како они раде.

Фото: "Глас Подриња"


-Волео бих да будем полицијац и да возим њихов ауто и мотор, а волео бих да возим и ватрогасни камион, рекао је Страхиња Митровић након посете Полицијској испостави.

Деца су могла да уђу у возила која Полиција користи у свом раду, да виде како се врши увиђај, упознају се са основама форензике. Такође, присутан је био и ватрогасни камион, а малишане је посебно одушевило пуштање пене за гашење пожара.

Фото: "Глас Подриња"


-Највише ми се свидело када су пустили пену и када смо улазили у полицијска возила. Гледали смо њихову опрему и показали су нам за шта служи. Улазили смо у станицу, а добили смо и бомбоне. Волео бих да будем полицајац, зато што овде има много лепих ствари и волео бих да возим полицијски ауто, рекао је Растко Урошевић након завршеног обиласка.

Фото: "Глас Подриња"


Бранко Јеремић, официр за превенцију и рад Полиције у заједници, истакао је да је овај догађај ПУ Шабац организовала, у оквиру рада Полиције у заједници, како би се промовисала полицијска професија и унапредила комуникација грађанима. Такође су желели да упознају грађане са начином обављања послова полицијских службеника и ватрогасаца - спасилаца.

Фото: "Глас Подриња"


-Сви заинтересовани грађани су могли да дођу овде и питају све што их интересује из области безбедности, као и о начинима остварења својих права. Ово је један од начина приближавања рада Полиције нашим најмлађим суграђанима. Циљ нам је да неко од деце која су нас посетила у будућности искаже жељу да постане полицијски службеник или ватрогасац - спасилац, рекао је Јеремић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa