Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Фото: Глас Подриња, Драгица Дамњановић

Фото: Глас Подриња, Драгица Дамњановић

Како живе стари у Шапцу

-Пензија ми је мала и морам додатно да зарађујем тако што продајем домаће прозводе. Није ми тешко, навикла сам да радим, тако да ми то представља и задовољство. Не жалим се.

Јако је важно очување менталног здравља старијих људи. Потребно им је да се окупимо, попијемо кафу, обележимо неке важне датуме, организујемо излете, одласке у позориште...


Фото: Глас Подриња, Душан Николић


-Долазим у клуб Дома пензионера и ту проведем по два, три сата. Играм шах, дружим се, пршетам до Старог града или Летњиковца. Иначе је живот тежак са пезијом од 32.000 динара.

Фото: Глас Подриња, Селена Симић


-Код куће имам малу башту коју одржавам. Волим да дођем до Удружења пензионера да се дружим. Радила сам у колективу где је било много жена и сада ми је потребно друштво, не могу сама. Волим да идем на излете које организује Удружењe, али то зависи и од фанансија, али и од времена и здравсвеног стања.

Фото: Глас Подриња, Боса Крсмановић


-Ангажована сам у Извршном одбору Удружења пензионера и одборница сам у Скупштини града Шапца. Бринем се о положају пензионера, њиховом материјалном и здравственом стању, а након короне нарочито о металном здрављу. Јако је важно очување менталног здравља старијих људи. Потребно им је да се окупимо, попијемо кафу, обележимо неке важне датуме, организујемо излете, одласке у позориште... Професор сам у пензији и цео радни век сам се бавила децом и људима. Сада уместо са децом радим са старим особама. Трудим се да их мотивишем, активирам. Мора више да се активира и локална самоуправа, друштво, али пре свега деца. Ко има здраву породицу нема проблема.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa