Инфо

11. април 2024.11. апр 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Предавање Катарине Јовановић у Библиотеци шабачкој

Како се воле тинејџери?

У Дворани Винавер у Анексу Библиотеке шабачке психолог Катарина Јовановић одржала је предавање на тему „Како се воле тинејџери? Психолошки портрет савремених адолесцената“. Пред препуном салом Шапчана Катарина је говорила о емоцијама родитеља и тинејџера, сличностима и разликама у доживљавању љубави ослањајући се на дугогодишње искуство и примере из психолошке праксе.

-Веома је незахвално саветовати родитеље из неког општег угла, али оно што треба да схватимо је да данашњи тинејџери не одрастају у истим околностима као њихови родитељи који припадају генерацији x или миленијалаца. Када је реч о љубави, то није само осећање.То је и понашање. Потребно је да нас неко воли онако како је нама потребно да будемо вољени. Љубав је и однос, однос маме и тате, деце и родитеља. Важно је да тај однос буде здрав – појашњава Катарина и наглашава да је у односу родитељ дете најважнија веза која је изграђена до адолесценције.

-Та веза увек може да се унапреди, али је добро да се у њу улаже у раном периоду. Често гледамо на ситуације само из свог угла, а ставимо се у „ципеле“ свог детета. Вођени смо тиме како смо одрастали и како је било у наше време. Због тога је важно да разумемо неке ствари из друге перспективе. Одрастање је комплексан процес – додаје Катарина.

Предавање је реализовано у сарадњи и уз подршку градског храма књиге.
М.Ж.Б

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa