Info

Berza

  • amso 600 ▼ -20,00%
  • amsopb 650 ⚫ 0,00%
  • dnos 3.000 ⚫ 0,00%
  • gfom 310 ▼ -8,82%
  • gfso 600 ▼ -23,76%
  • gsfd 510 ▼ -0,20%
  • impl 3.065 ▼ -5,11%
  • jesv 5.800 ▲ 5,45%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • lsta 557 ▼ -15,99%
  • mtlc 1.770 ▲ 1,14%
  • niis 569 ▼ -0,52%
  • tgas 11.671 ▼ -2,74%
  • thhm 192 ▲ 1,05%
  • utsi 1.251 ▼ -34,16%
(12. mart 2020.)

ZDRAVA HRANA

ZDRAVA HRANA
Svako od nas ima neki cilj u životu, nije bitno koji je, da li želiš da smršaš za mesec dana, da ostvariš porodicu sa toliko i toliko god, da budeš uspešan u svom poslu koji voliš..i td. Svi imamo neki cilj, ali takođe svako od nas u potsvesti želi da se hrani zdravo i da bude zdrav, samo što retko ko vodi računa o tome jer se to podrazumeva.
Česti izgovori su nam da nemamo vremena za isto ili kažemo nema veze smršaću, ićiću u teretanu i vežbati koliko god da treba. Naravno da treba držati neki balans i da ne treba samo zdravo forsirati, u toku dana možete pojesti i čokoladicu i smoki.. bilo šta ali u mali i umerenim količinama, a da ostala hrana tokom dana bude pripremnjena na zdrav način.
Svaki recept možete korigovati da barem 20% bude zdraviji nego što jeste, i to je dobro na početku. Mesto običnog šećera stavite kokosov šećer, steviju ili nešto tome sličnom, da umesto mlečne čokolade stavite crnu tamnu čokoladu, umesto običnog mleka stavite ovseno,bademovo itd.. Samo je stvar u vama, vašoj organizaciji i želji da nešto ostvarite.
Česte izgovore koje smišljamo da bi sebi „olakšali“ nešto,to samo bude još gore.Zbog toga smo odlučili da u svakom sledećem Glasu Podrinja, kao i u prošla 3, govorimo o bitnosti ishrane i o zdravim i brzim receptima.

ZDRAVA PILEĆA PAŠTETA (priprema: 25min)


Sastojci:
-2 bataka sa karabatkom
-1 pileće belo meso
- 2 kašike maslinovog ulja
-3 kašičice senfa
-1 puna kašika pavlake
- 2-3 kašike supe u kojoj se kuvala piletina
-1/4 crnog luka
-morska so
-biber
- ½ veze peršuna
Priprema:
Pileće meso stavite u šerpu,nalijte vodom, dodajte biber i kuvajte. Kada meso potpuno omekša, izvadite ga i pustite da se malo prohladi. Odvojte kožu i kosti, a meso utisnite rukama i stavite u blender. Zatim ubacite ulje, senf, začine, luk,pavlaku i peršun. Sve dobro izblendirajte i probajte. Dodajte soli po potrebi.

Zašto sam baš ovaj recept izabrala? Stalno uzimamo ono što nam je na dohvat ruke, a to su često paštete,salame.. u kojima znamo šta sve ima, a opet ih rado kupujemo. Iskreno moram priznati da su ukusne, ali kada bi probali ovu nikada više ne bi kupili paštetu u kojoj ima svega što ne treba.
Nije teška za pripremu, čak što više je i lako. Zbog toga se nadam da ćete je pripremati rado i da se nećete pokajati. Kada sam je prvi put napravila,bila sam toliko srećna zbog toga što sam uspela barem nešto malo da promenim u svojoj ishrani. Možete dodavati bilo koje začine koje volite, kurkumu... itd. sve stvar ukusa.
Poruka koju vam šaljem jeste da za početak promenite samo jednu stvar u ishrani, znam da ćete se odmah bolje osećati.
Keti Simić

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Najnoviji broj

12. mart 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa