9. novembar 2017.9. nov 2017.
PO SANDRINIM SMERNICAMA
SANDRA KOLAKOVIĆ NA ČELU ŠKOLE RUKOMETA MEDICINARA

PO SANDRINIM SMERNICAMA

Nekadašnja rukometašica “Medicinara”, reprezentativka Jugoslavije Sandra Kolaković (dev. Fajfrić) novi je koordinator škole rukometa ŽRK “Medicinar”. Neke promene već napravljene
Kada se spoje ljubav prema sportu, jednom klubu, stručnost i mogućnost da se potpuno posveti radu, dogovor lako bude sklopljen. Sandra Kolaković je nekadašnji igrač “Medicinara”, večni navijač, a od novembra i koordinator škole prvaka Srbije.
- Svakom poslu želim da se posvetim makismalno, da dam celu sebe. Deca su već na svom putu, suprug radi u Iranu i sada imam dovoljno vremena da se bezrezervno posvetim novim izazovima. Brzo smo se dogovorili da preuzmem rukovođenje školom kluba koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu. U Crnoj Gori sam radila sa mlađim kategorijama, a ono što je novo da prvi put sam odgovorna istovremeno za više selekcija. Radujem se ovom poslu, rad sa mladima je meni struka kojoj sam posvećena od završetak igračke karijere. To je posebna odgovornost, decu ne učimo samo rukometu, nego i životu, istinskim vrednostima – ističe Sandra Kolaković.
Trenerski kadar ostaje na okupu. Vladimir Pavlović, Aleksandra Obrenović i Sandra Kolaković radiće sa selekcijama mini rukometa, Dejan Šobić vodi pionirke (uz asistenciju Sandre), dok Tanja Podnar predvodi kadetkinje. S golmanima će raditi Aleksandra Pavlović. Primarni ciljevi su omasovljenje škole i mnogo više utakmica za devojčice. Uz to, ideja je i što više individualnog rada gde treneri rade sa igračicama na pozicijama gde su oni igrali.
- Već smo napravili konkretne korake. Više neće biti istovremenih treninga za više kategorija, već svaka ima svoj termin u Ekonomskoj školi. Uspostavili smo saradnju sa Metaloplastikom za međusobne duele najmlađih (do 11 godina nema velike razlike u mogućnostima dečaka i devojčica), a odlazićemo i na turnire, organizovati prijateljske utakmice. Želimo već do juna da bar udvostručimo broj devojčica u trenažnom procesu, a intenziviraćemo komunikaciju sa roditeljima. Već večeras je i roditeljski sastanak u Kulturnom centru, a predsednik Pavlović i ja bićemo na raspolaganju uvek – dodaje Sandra Kolaković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa