18. januar 2018.18. jan 2018.
Predrag Srdanović: Godina za zaborav

OSTAJE NADA U 2018. GODINI

Poljoprivredni stručnjak šabačkog Odeljenja za poljoprivredu Predrag Srdanović ocenio je da bi godinu za nama većina poljoprivrednih proizvođača rado zaboravila.
-Proteklu godinu veliki broj poljoprivrednih proizvođača po prinosima bi želeo da zaboravi što pre. Godina je takva kakva jeste, imali smo malo navodnjavanja a nadam se da će u narednom periodu proraditi dugo obećavani sistemi. Voćari su bili malo zadovoljniji od ratara a ratari su loše prošli zbog suše. Stočari su ove godine bili donekle zadovoljni a nadam se da će ova godina biti bolja. Osetiće se nedostatak hrane ali uz obećanu pomoć države nadam se da će stočari dobiti malo bolje cene što bi puno značilo jer je region Šapca kraj sa najviše grla stoke u Srbiji, rekao je Srdanović.
Odeljenje za poljoprivredu svoje programe je, na zadovoljstvo proizvođača, ove godine proširilo za još dva projekta u oblasti organske proizvodnje i mini prerađivačkih kapaciteta.
-Sa zadovoljstvom mogu reći da je projekat subvencionisanja umatičenih grla protekle godine dao dobre rezultate i nadamo se da će taj projekat biti jedan od najboljih u Srbiji kao što je to postao i naš projekat subvencionisanja kopanja dubinskih bunara, naglašava Srdanović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa