Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
Предраг Срдановић: Година за заборав

ОСТАЈЕ НАДА У 2018. ГОДИНИ

Пољопривредни стручњак шабачког Одељења за пољопривреду Предраг Срдановић оценио је да би годину за нама већина пољопривредних произвођача радо заборавила.
-Протеклу годину велики број пољопривредних произвођача по приносима би желео да заборави што пре. Година је таква каква јесте, имали смо мало наводњавања а надам се да ће у наредном периоду прорадити дуго обећавани системи. Воћари су били мало задовољнији од ратара а ратари су лоше прошли због суше. Сточари су ове године били донекле задовољни а надам се да ће ова година бити боља. Осетиће се недостатак хране али уз обећану помоћ државе надам се да ће сточари добити мало боље цене што би пуно значило јер је регион Шапца крај са највише грла стоке у Србији, рекао је Срдановић.
Одељење за пољопривреду своје програме је, на задовољство произвођача, ове године проширило за још два пројекта у области органске производње и мини прерађивачких капацитета.
-Са задовољством могу рећи да је пројекат субвенционисања уматичених грла протекле године дао добре резултате и надамо се да ће тај пројекат бити један од најбољих у Србији као што је то постао и наш пројекат субвенционисања копања дубинских бунара, наглашава Срдановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa