18. januar 2018.18. jan 2018.
KLUB JE VEĆI OD POJEDINCA
PREDSEDNIK MEDICINARA O OTKAZU SAŠI BOŠKOVIĆU, IGRAČKOM KADRU I PLANOVIMA ZA DRUGU POLUSEZONU

KLUB JE VEĆI OD POJEDINCA

Dosadašnji trener Bošković poneo se vrlo nekorektno prema Medicinaru, naneo je štetu klubu, ali naše ambicije se ne menjaju. Nema odlaska igračica, nema krize, a odlazak trenera ne može poremetiti jedan kolektiv kao što je "Medicinar", ističe predsednik kluba Dejan Pavlović za "Glas Podrinja"
“Sportski žurnal” je odlazak Saše Boškovića u “Bekament” okarakterisao kao “Veliki obrt”, ali u redovima šampiona taj događaj vide kao kulminaciju nekorektnog odnosa stratega prema klubu u protekla dva meseca. Prema rečima predsednika Upravnog odbora Dejana Pavlovića sve je počelo ubrzo po trijumfu šampiona u Aranđelovcu krajem novembra.
- Njegovi kontakti sa “Bekamentom” počeli su ubrzo posle te utakmice. Osim njega, ponudu da, u paketu sa trenerom, dođu u Aranđelovac dobile su i Ana Tomković, odnosno golman Ana Kačarević. Naravno, mi to nismo znali u tom trenutku, ali smo kasnije dobili neophodne informacije.
Prvi čovek “Medicinara” ističe da su pomenuti razgovori samo početak “zakulisnih radnji”.
- Rukometašice su dobile nepojmljivo dugu pauzu. Čitav decembar nismo imali nijedan trening. Istovremeno počinju i problemi pri angažovanju pojačanja usled širenja netačnih informacija o stabilnosti kluba i odnosa kluba prema rukometašicama – nastavlja Pavlović.
Upravni odbor posebno apostrofira netačnost informacija koje su dolazile do potencijalnih pojačanja.
- Sve su dobijale informacije kako je klub u teškoj finansijskoj situaciji, kako ne ispunjava obaveze prema igračkom kadru i navodno nema podršku lokalne samouprave, što je apsolutno netačno – precizira Pavlović.
Sve vreme Bošković ne nagoveštava na bilo koji način da razmišlja o odlasku i da je nečim nezadovoljan. Bez najave, nije se pojavio ni na zakazanoj prozivci 9. januara.
- Otkaz je bio jedina opcija u toj situaciji. Mene nije nijednom pozvao, pokušao je kroz kontakte sa drugim ljudima da sredi papire za Tomković i Kačarević, ali nije uspeo u toj nameri – kaže Dejan Pavlović.
U klubu su razočarani odnosom Boškovića posle godine uspešne saradnje i titule.
- Saša Bošković je ostvario velike uspehe sa reprezentacijom, no karijera mu je bila u silaznoj putanji posle toga i biću slobodan da kažem kako je njega “Medicinar” „oživeo“. Svi u klubu smo mu bili na raspolaganju 24 sata, trudili se da ispoštujemo sve želje koje je imao, a na kraju smo doživeli da radi u interesu rivala. Ipak, “Medicinar” je uzoran kolektiv i odlazak jednog čoveka ne može destabilizovati klub – uveren je predsednik Upravnog odbora.
Kroz komentare se provlačila i informacija da će Boškovića slediti i nekoliko rukometašica, što Pavlović demantuje.
- Klub je napustila jedino Nataša Atanasković kojoj je istekao ugovor. Marija Lojpur ostaje, dok će protiv Ane Tomković i Ane Kačarević biti pokrenut disciplinski postupak zbog razgovora sa drugim timom bez znanja kluba sa kojim imaju važeće ugovore. Mi njih ne želimo da prodamo bilo kome, naročito ne direktnom rivalu. Biće verovatno i arbitraža, no ja ne vidim kako bi one mogle da odu bez dozvole kluba.
Mesto trenera je upražnjeno, a nekoliko kandidata figurira za tu opciju.
- Napravili smo uži izbor, očekujem da uskoro rešimo i to pitanje. Ekipu će, do izbora novog šefa, predvoditi Tanja Podnar. Imamo nešto lakši raspored na startu prolećnog dela, te nema potrebe da žurimo.
“Medicinarke” će imati novog trenera u 2018. godini, ali ne i drugačije ambicije od onih postavljenih tokom leta.
- Želimo odbranu titule i želimo da osvojimo Kup. Imamo dobru startnu poziciju na putu ostvarenja ambicija. U ekipu se vraća Aleksandra Stanisavljević posle pauze nakon porođaja, angažovali smo juniorsku reprezentativku Aleksandru Stamenić, a u pregovorima smo sa tri igračice sa internacionalnom karijerom, te ćemo biti i te kako konkurentni i “Naisi” i “Bekamentu”. Želimo da odluči parket, da odluči sportska borba, a ako neko bude bolji, kao i uvek, pružićemo ruku.
Još jedan “adut” Šapčanki u pohodu na vrh je verna publika.
- Imamo najbolju, najbrojniju i najverniju publiku u ligi. Zahvalan sam našim gledaocima na ogromnoj podršci svih ovih godina. Pozivam ih da budu uz nas još jače tokom proleća, da budu snaga i vetar u leđa koji će nas nositi ka pobedama. Igračice će znati da uzvrate fanatičnom borbenošću za svaku loptu. Zajedno možemo sve, budite uz nas, nećemo vas obrukati – poručuje Pavlović.
Deseto kolo Super lige na programu je 2. i 3. februara, a na startu “Medicinaru” gostuje “Voždovac”.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa