5. april 2018.5. apr 2018.
Uksršnji rok maraton

“ZVUK ZNAK ZRAK”

Povodom predstojećeg Uskršnjeg “ZVUK ZNAK ZRAK” rok maratona u Kulturnom centru održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program dvodnevnog festivala. U okviru novog, redizajniranog rok maratona nastupiće osam bendova. Ideja je da se kroz proces brendiranja stvori moderan festival, koji će okupljati alternativne i mlade rok bendove.
- Jedan od najznačajnijih događaja u Kulturnom centru je svakako “Uskršnji rok maraton” i sada u malo drugačijem obliku. Od grafičkog dizajna preko programske priče i one koja paralelno prati onu o našem sugrađaninu Fleki, kome smo posvetili dosta događaja protekle godine . Nadam se da će ovaj novi rok maraton naići na simpatije kod publike. Ovo je osamnaesti po redu, a možda prvi i osnivački u okviru naše muzičke delatnosti. Standardno za vreme uskršnjih praznika, ove godine 7. i 8. aprila biće održan rok fest. Dve večeri sa demo bendovima i dva glavna koncerta. Nadam se da će to privući veliki broj mladih, kao i prethodnih godina – istakla je direktorka Kulturnog centra, Sonja Petrović Jagić.
Pored dugogodišnje tradicije, festival ima potencijal da se razvija, raste i u budućnsti. Ideja je da se vrati pomalo zapostavljen andergraund duh Šapca, kakav je posedovao Fleka, kome je rok maraton posvećen.
- Ove godine imaćemo priliku da pre festivala pogledamo dokumentarni film “Fleka - Glas andergaunda”, koji je deo projekta “Zvuk znak zrak” i posvećen je Miomiru Grujuću Fleki, kultnoj ličnosti osamdesetih godina 20. veka. Muzički deo festivala takođe je posvećen njemu. Prvog dana festivala, sedmog aprila, nastupa bend “LOVE HUNTERS”, koji slavi 30 godina postojanja i biće iznenađenja, kako u muzičkom, tako i u vizelnom smislu. Iste večeri kao predgrupu videćemo “Crossroad”, a nastupiće i “Port 808”, “Mare Marini & Retrovizor”, kao i nekoliko mladih šabačkih demo bendova. Drugog dana festivala, osmog aprila nastupa bend “TRESE LUPA UDARA”. Možda je bolje da kažem Disciplina kičme i Koja, za neke prepoznatljivije ime. Imaćemo priliku da čujemo repertoar “Discipline kičme”, kao i pesme iz kultnog filma “Kako je propao r’n’r”. Pored Koje, drugog dana na bini pojaviće se: “Centipedes” iz Loznice, “Pet minuta slave” bend koji dolazi iz Novog Sada i dva šabačka benda, “Sprž” i “Moon session”. Svi su dobrodošli, očekujemo dobru atmosferu - navela je Katarina Janković Popović,
Uskršnji “ZVUK ZNAK ZRAK” rok maraton biće održan 7. i 8. aprila. Karte su u prodaji i cena dnevne iznosi 300 dinara, dok je komplet za obe festivalske večeri 500 dinara.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa