12. april 2018.12. apr 2018.
Rekonstrukcija mreže na Starom gradu
POČELA SEZONA GRAĐEVINSKIH RADOVA U JKP „VODOVOD ŠABAC“

Rekonstrukcija mreže na Starom gradu

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ počelo je građevinsku sezonu radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže na Starom gradu.
U pitanju je nešto manje od kilometra mreže, a vrednost radova je tri miliona dinara. Sredstva je obezbedilo ovo javno preduzeće.
- Cilj nam je da se tokom letnje sezone obezbedi kontinuirano snabdevanje zdravom pijaćom vodom naših sugrađana koji borave na Starom gradu. Trenutno se Stari grad snabdeva vodovodnom mrežom koja je stara nekoliko decenija, cevi idu kroz deponiju i nalaze se duboko u zemlji. U slučaju pucanja cevi intervencija bi bila gotovo nemoguća – izjavila je Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP „Vodovod Šabac“.
Ona je dodala da će ovom rekonstrukcijom biti obezbeđeno i snabdevanje vodom glavne crpne stanice, što je veoma važno ako se uzme u obzir značaj tog objekta.
Kada je reč o planiranim radovina za ovu sezonu, direktorka Vodovoda je najavila širenje vodovodne mreže u Mišaru.
- Zajedno sa građanima u ulici Jakupa Nenadovića smo postigli dogovor o početku radova. U zavisnosti od organizovanja građana u Prnjavoru, tamo ćemo raditi na širenju vodovodne mreže. Posle nam predstoji izvođenje građevinskih radova na širenju kanalizacione mreže u Majuru, u ulici Travnice, Carice Milice. Sezonu građevinskih radova bi trebalo da završimo u ulici Tabanovački put – dodala je Lovrin Gavrilović.
Završetak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na Starom gradu je do 1. maja.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa