10. maj 2018.10. maj 2018.
Krivina u ogledalu

Roma – Liverpul

Sasvim je normalno u današnjem svetu da dete, naročito muškog pola, ima interesovanje za fudbal. A, tek za ligu šampiona.
Sedi tako, jedan tata i njegov sin i u sred razgovora o Kosovu, dok je tata brisao penu od kapućina sa usta, mališi padne super ideja na pamet.
- Tata, ajmo u Rim da gledamo Romu i Liverpul. Znaš, to je polufinale Lige šampiona. Liverpul je razbio Romu u prvoj utakmici, ali ništa nije gotovo – predloži stidljivo sin ocu.
- Ma, naravno. Čekaj da vidim samo sa svojim ortakom Erdo(g)anom da neće i on sa nama – odgovori mu ćale.
- Ćao Ero, kako ide? A, da ti šaljem ratluk, hoću care, nego ’oćeš sa nama nama u Rim na tekmu?
- Nećeš, spremaš se za Fajnal for u Beogradu? A da, igra Fenerbakče. Dolazim i ja, naravno. Ne brini ništa, donosim kebab i ladan čaj. Vidimo se – završi razgovor ćale sa Erom iz turskog sveta.
Krenu onda on da malo objašnjava sinu kako je to sada možda malo zeznuto. Te nije primio platu, te kako da se organizuje, morao bi još neke ljude da povede, nije baš prijatno, Rim je je to.
- Znaš šta, idemo. Pozajmiću lovu od tvog strike i idemo. Nemamo vremena da idemo kolima, zakasnićemo. Znaš sada mere brzinu na auto-putu. Idemo avionom. Jeftinije je da idemo iz Niša, baš dosta, ali nije baš bezbedan taj „aerodrum“. Idemo sa Surčina, pa šta košta. Neću neko vreme da pijem one flašice sa vodom koje redovno plaćam. Treba nam i za semenke – odgovori mu otac.
Sin je naravno bio presrećan. Otišli su, a da niko nije znao. Toliko su ushićeni da ni selfi nisu stigli da urade.
- Znaš, sine moj, ovako su nekada Srbi sedeli u kafiću, pijuckali kapućino, a onda im je nešto kliknulo u glavi i dok si rekao keks – otišli u Trst po farmerke. Vidiš li koliko smo napredovali. Sada dolazimo u Rim na polufinale Lige šampiona – sav ushićen ispriča otac sinu.
Čak su i upoznali neki fin svet iz nama bratskog Splita. Oduševili se ljudi kada su ih videli, onako same, na običnim tribinama, sa sve kesicama semenki u rukama.
A, na kraju utakmice, svi srećni i veseli, sem mnogobrojnih navijača Rome. I tati beše nekako lepo oko srca.
- Znaš šta sine moj, idemo u junu u Rusiju. Gledaćemo Srbiju i Brazil. Neću više da pijem flaširanu vodu, piću samo onu sa česme i uštedećemo. Možda i striko krene sa nama.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa