30. avgust 2018.30. avg 2018.
SRETEN PAJIĆ
IN MEMORIAM

SRETEN PAJIĆ

(1948 – 2018)
Naš kolega, saradnik, a pre svega prijatelj Sreten Pajić preminuo je 27. avgusta 2018. godine u 71. godini života. Tog datuma, šabački sportski novinar, večiti rukometni zaljubljenik, “položio je oružje” u teškoj borbi, protiv opake bolesti, tog neravnopravnog, jakog rivala, koji ne zna za fer plej, viteštvo, koji ne zna za sve one osobine koje su krasile našeg čika Sreju. U utakmici života, samo konačni ishod je poznat, no tok pokušavamo da izaberemo sami, da nametnemo “svoj stil”, da budemo jaki u odbrani, napadu. Branimo se najbolje radeći ono što volimo, napadamo na talasu energije koju nam daruju posebni trenuci i lepa sećanja.
Za Sretena Pajića rukomet je bio strast, život, početak i kraj dana, te su se radni i životni vek sportskog novinarstva utkanog u pero čika Sreje gotovo poklopili. Gledao je kako se rukomet rađa, stvara u Šapcu, našao je svoje mesto među dečacima pionirima sporta koji će Šabac zauvek učiniti poznatim u svetu. Znao je da spona između njega i rukometa nikada neće nestati, već da samo menja formu. Upoznao je sport sa terena, tribina, a potom je rešio da o njemu “govori u papir”. Voleo je da gleda svaki meč, svaki podatak je imao značaj u kompletnoj slici. Pedantno, predano, bez greške beležio je sve važne momente rukometa, te je i Rukometni savez koristio upravo njegove podatke kao zvanične. Gledao je i pisao o usponu “Metaloplastike” do vrha Evrope, a pred kraj života doprineo je stvaranju još jedne slavne stranice istorije šabačkog rukometa. Priključio se Upravnom odboru ŽRK “Medicinar” i doprineo putu ovog kluba do prve titule u istoriji.
Pisao je za vaš i naš list “Glas Podrinja”, bio dopisnik nekada najpopularnijeg i najtiražnijeg sportskog lista velike Jugoslavije “Sporta” do njegovog nestanka, a poslednjih godina obogaćivao je “Sport u Podrinju”.
Imali smo čast da nam bude kolega, prijatelj, savetnik, a poslednje dve godine i član žirija u najdugovečnijem izboru za Najboljeg sportistu Podrinja u izboru “Glasa Podrinja”. Iako je imao zdravstvenih problema, odazvao se svakom našem pozivu, prisustvovao svakom sastanku, pedantno analizirajući godinu kako bi izbor bio najobjektivniji mogući.
POSLEDNjI POZDRAV ČIKA SREJO!

Kolektiv “Glasa Podrinja”

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa