Info

13. decembar 2018.13. dec 2018.
Novogodišnja humanitarna akcija

Za radost mališana

Šabačka humanitarna organizacija "Humano srce" i Savet za brigu o prodici organizuju akciju prikupljanja slatkiša za najmlađe kojima je to najpotrebnije. Učenici osnovnih i srednjih škola sa nastavnicima prikupljali su slatkiše koji će u pretprazničnim danima obradovati decu kojoj to bude najpotrebnije. Akcija traje do 20. decembra, a "Humano srce" i Savet će koordinisati celokupnim procesom.
-Fondacija „Humano srce“ brine tokom cele godine o deci, siromašnim porodicama. Ovoga puta je saradnja sa Savetom za brigu kako bi obradovali mališane paketićima i ulepšali im praznike. Za decu bez majki biće pripremljeni kolači kao poseban dar i gest da nisu sami – istakla je Ruža Popović, predsednica fondacije „Humano srce“.
Predsednica Saveta za brigu o prodici, Ivana Đorđević ukazala je na značaj akcije i apelovala na sva društveno-odgovorna preduzeća i lica da se priključe i pomognu mališanima kojima je to najpotrebnije.
-Kako nam predstoje praznici odlučili smo da obradujemo dece sa gradskog i seoskog područja. Prikupljaćemo životne namirnice, igračke i slatkiše. Cilj nam je da uz pomoć nastavnika probudimo empatiju i humanost kod učenika. Svu potrebnu logistiku i transport sprovešće Savet za brigu o prodici, kada su u pitanju osnovne škole i „Humano srce“, će organizovati logistiku za srednje škole – rekla je Ivana Đorđević.

M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa