9. maj 2019.9. maj 2019.
KOCELjEVA UGOSTILA MALE OLIMPIJCE

“POLETARCI” ODBRANILI TITULU

PU “Poletarac” prošlog petka bila je domaćin IV Malih olimpijskih igara za decu predškolskog uzrasta. Koceljevački vrtić je tim povodom ugostio preko 250 mališana i njihovih vaspitača iz deset gradova i opština Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Osim koceljevačkih mališana, među malim olimpijcima bila su deca iz Bogatića, Vladimiraca, Krupnja, Lajkovca, Loznice, Malog Zvornika, Mionice, Uba i Šapca koji su učestvovali u takmičarskom delu, dok su specijalni gosti stigli iz Vlasotinaca iz vrtića “Milka Dimanić”.
Ulogu domaćina koceljevački vrtić izborio je prošle godine osvajanjem prvog mesta u Malom Zvorniku, a titulu prvaka sačuvao je i ovoga puta, te će i naredne godine biti organizator ove dečije sportske smotre. Drugo mesto pripalo je PU “Neven” iz Mionice koja je bila inicijator i organizator prvih igara za decu predškolskog uzrasta, dok su bronzanu medalju osvojili mališani iz Šapca, iz PU “Naše dete”.
Pobednički tim brojao je 20 “poletaraca”, po deset iz dve predškolske grupe sa vaspitačicama Dragicom Petković, Milom Sarić, Marinom Gajić i Slobodankom Puretić, a ushićenje prilikom podizanja pobedničkog pehara, pored glavnih aktera, nisu mogli da sakriju ni navijači među kojima su bili i mališani koji nisu učestvovali u igrama kao i prethodna generacija “sportista” koja je svojom pobedom dovela Male olimpijske igre u Koceljevu. –Deca su se takmičila u osam disciplina. Tu je bila igra brzi trotineti, mala košarka, trka u džakovima, skupljanje loptica, poligon spretnosti, veseli fudbal, nadvlačenje konopca i muzičke stolice. Mi smo na četvrtim Malim olimpijskim igrama odneli pobedu, osvojili zlatnu medalju i pehar, sa ukupno osvojenih 60 poena. Drugoplasirana je bila ustanova iz Mionice koja je imala 53 boda i trećeplasirani su takmičari iz Šapca koji su imali 50 bodova- rekla je vaspitačica Mila Sarić.
Ovogodišnja organizacija igara bila je uvertira za narednu godinu.
–Mi smo se trudili da se svi učesnici osećaju prijatno i dobrodošlim, da takmičenje protekne u fer igri i da najspretniji pobedi. Najvažnije je deci na ovaj način, kroz igru, približiti sport i zdrav stil života, probuditi zdrav takmičarski duh, razviti osećaj i za pobedu i za poraz, ali prvenstveno kod njih razviti saradnički osećaj i stvoriti timske igrače- izjavila je Marina Gajić.
U organizaciji ovih igara koceljevački vrtić imao je podršku drugih ustanova, preduzetnika, pojedinaca.
–U organizaciji nam je prvo pomogao profesor fizičkog vaspitanja Ivan Jurišić, nekadašnje dete ovog vrtića, koji je posao baš srcem radio i njegovi đaci volonteri. Najupečatljiviji utisak na mene je ostavilo radovanje tih učenika kada su deca iz naše ustanove pobedila. Mislim da se tako iskreno ne bi radovali čak ni za svoje učešće. Ta iskrena podrška je najlepša slika. Velika pomoć stigla je i od Dragana Ignjatovića koji nam je ustupio restoran u kojem smo ugostili sve goste i učesnike. Osnivač je pružio, takođe, nesebičnu podršku oko svega, iako su tog dana bili dodatno angažovani. Takođe, tu je i “Rauh” koji je donirao sokiće za učesnike. Svaki vrtić je imao do 20 članova u ekipi- izjavila je direktorka PU “Poletarac” Gordana Mijailović i dodala da je sponzor “Pertini” nagradio najuspešnije takmičare obezbedivši vredne poklone za tri prvoplasirane ekipe i organizatora.
Ona je istakla da je ponosna na “svoju” decu napominjući, pomalo šaljivo, da nisu morali baš ponovo pobediti jer je prilikom organizovanja jedne ovakve manifestacije potrebna velika odgovornost i dodatna angažovanost. –Ipak, overiti pobedu ne može svako- zaključila je Mijailović.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa