13. jun 2019.13. jun 2019.
FILMSKI KRAJ EPSKE SEZONE
VATERPOLO KLUB ŠABAC ŠAMPION SRBIJE

FILMSKI KRAJ EPSKE SEZONE

Prvi put od sticanja samostalnosti 2006. godine, prvi put posle 18 godina titula šampiona Srbije, pre toga Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, stanuje u Srbiji, ali ne i u Beogradu. Pehar je sada potpisao boravište, bar na godinu dana, u vitrinama Vaterpolo kluba ŠABAC! Nikada nije imao prijatnije društvo, „kolegu“ namenjenog osvajačima Kupa. Praktično, od nestanka Vaterpolo kluba BEČEJ, titula je bila ili u Crnoj Gori ili u Beogradu. Od 2006. uglavnom su je krasile crno – bele trake, a u dva navrata je bila u „crveno – belom“ delu prestonice, no stiglo je vreme za selidbu.
Odlučujući meč niko od prisutnih na Gradskom bazenu neće moći da zaboravi, hteli to ili ne, a navijači, igrači i svi koji su bili uz ŠABAC ove i prethodnih sezona, dobili su ne samo najbolji kraj sezone, već filmski tok i vrhunac onda kada je i najpotrebnije. Konkretno, ko nije gledao, to znači film „Majstorica“ koji počinje laganim tokom, trenucima koji ništa ne nagoveštavaju o kraju, potom u sredini počinje buđenje protagonista, naizgled „klupko“ se odmotava, kraj deluje siguran, a onda preokret, nove zavrzlame i u samom finišu tačka preloma, usklik, sve se slilo u sekundu, eksplozija, radost, kraj koji iziskuje aplauz. Još „vaterpolskijim“ rečnikom, dobili smo sport početak, optimizam drugog perioda, nadu pomešanu sa snovima u trećem, strah u četvrtom i gol deset sekundi pre kraja vredan titule i mnogo više od toga. Rogač je golom doneo san, doneo je ŠAPCU ono što nije uspeo ni jedan Radnički Kragujevac, onda sastavljen od nekoliko reprezentativaca. Našli su put do finala Kupa šampiona Kragujevčani, no ne i do titule. ŠABAC je uspeo, a uz to je osvojio duplu krunu!
Pre odlučujućeg meča, u tri takmičenja, ŠABAC je, između ostalog, četiri puta pobedio Partizan, Zvezdu i u Šapcu i u Beogradu, Kragujevac dva puta, Primorac, dva puta POŠK, Mornar Split. Jasno je da bi sezona u kojoj je osvojen Kup, zauzeta sredina tabele Regionalne A1 lige i osvojeno prvo mesto u regularnom delu sezone Super lige, bila apsolutno uspešna i da je ishod pre osam dana bio drugačiji, no napad sliven u jedan šut, utakmica u napad, prvenstvo u utakmicu, napravio je razliku izemđu sjajne i epske sezone.
Zlatne medalje i neposredno učešće u pisanju istorije poneli su: Gojko PIJETLOVIĆ (kapiten, čovek koji je osvojio apsolutno sve, ali je tek noseći kapicu Šapca, kao kapiten, podigao pobednički pehar), Aleksandar ERAKOVIĆ, Nikola MARKOVIĆ, Mijailo REPANOVIĆ, Nebojša TOHOLj, Petar VELKIĆ, Dragoljub ROGAČ, Nikola LUKIĆ, Marko JANKOVIĆ, Đorđe VUČINIĆ, Marko ILIĆ, Ognjen VASOVIĆ, Andrej VUKADINOVIĆ, Aleksa PETROVSKI, Marko BOLOVIĆ, Miodrag MIROVIĆ (trener), Nemanja LIČANIN (pomoćni trener), Nikola CAR (pomoćni trener), Nikola ĐOKIĆ (fizioterapeut).
Na središnjim stranama možete videti detalje sa utakmice, dok vam ovde dosimo emocije vernih navijača Šapčana u odlučujućem meču, navijača za koje svi u klubu tvrde da su izuzetno važan činilac svih uspeha kluba!

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa