Info

18. jul 2019.18. jul 2019.
TURCI NA MEGDANU
RUKOMET: KUP EHF

TURCI NA MEGDANU

Definitivno šabačka METALOPLASTIKA nije miljenik žreba u evropskim takmičenjima. Kao i pre tri godine, žreb za prvo kolo kvalifikacija spojio je Šapčane sa timom koji je istovremeno i vrlo kvalitetan, ambiciozan i još je predstavnik geografski ne tako bliske države. Pre tri leta rival dvostrukog šampiona Evrope beše ruski tim, a sada je protivnik jedno veliko ime u svetu sporta, istanbulski BEŠIKTAŠ!
Bez konkurencije najbolji turski tim, šampion bez izgubljenog boda, boriće se sa „plavima“ za plasman u drugi kvalifikacioni krug. „Crno – beli“ iz Stanbola su svakako favoriti, a i u samom žrebu su svrstani u povlašćenu grupu. Dres ovog kluba nosio je Šapčanin, nekadašnji igrač Metaloplastike i reprezentativac Srbije, David Rašić.
-Prema informacijama koje imamo, nešto su slabiji nego prethodne sezone, no svakako da su oni favoriti. Finansijski su moćniji, dominiraju Turskom već dugo, igrali su i Ligu šampiona. Ipak, daleko od toga da se predajemo unapred. Cilj je plasman u drugi krug – istakao je direktor „Metaloplastike“ Slaviša Stojinović.
Prvi meč je predviđen 31. avgusta ili 1. septembra u Turskoj, dok je revanš 7/8. septembra u hali „Zorka“. Metaloplastika je jedan od dva predstavnika Srbije u Kupu EHF, ali za razliku od Vojvodine, Šapčani su bili u podređenoj grupi timova na žrebu. Kvalifikacije obuhvataju tri kruga, traju do 24. novembra, a najuspešniji izboriće plasman u grupnu fazu takmičenja.
Aktuelni vicešampion Srbije učestvovao je u Kupu EHF pre tri godine kada je eliminisana od predstavnika Rusije, odnosno pre osam godine gde ih je u dvomeču savladao španski klub.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa