18. jul 2019.18. jul 2019.
Bolje mesto za prodaju
POČELI RADOVI NA NOVOJ KVANTAŠKOJ PIJACI

Bolje mesto za prodaju

Počeli su radovi na prvoj fazi izgradnje nove Kvantaške pijace u Severozapadnoj radnoj zoni, u blizini Kapitol parka. Na prostoru koji je još pre 10 godina opredeljen za ovu namenu prvo se radi vodovodna i kanalizaciona mreža. Radove će u ovoj fazi sa 85 odsto sredstava finansirati Evropska unija, a sa 15 odsto Grad Šabac.
Lokaciju su u ponedeljak posetili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i direktorka JP “Infrastruktura” Violeta Šestić. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je ovo jedan od većih projekata u gradu.
-Kvantaška pijaca se sada nalazi na mestu koje ne zadovoljava sve potrebe za ozbiljnu trgovinu. Nova pijaca će biti urađena po ugledu na one u Zagrebu i Ljubljani. Stavljano nam je na teret kako radovi nikako da počnu, a mi smo vodili računa o tome da, ako ne moramo, ne trošimo naše pare nego da iskoristimo ono što možemo sa drugih strana. Evropska delegacija i njihov program EUpro su prepoznali grad Šabac i ovaj projekat kao dobar i odlučili da ga finansiraju. Na početak radova smo čekali dok ugovor nije potpisan, objasnio je gradonačelnik Zelenović.
Radovi u prvoj fazi podrazumevaju izgradnju 600 metara vodovodne mreže i po isto toliko fekalne i atmosferske kanalizacione mreže. Vrednost tih radova je 33 miliona dinara.
-Ovom lokacijom se završavaju radovi koje finasira EU. Nastavićemo sa infrastrukturnim opremanjem kroz budžet Grada Šapca. Planirana je dalje izgradnja saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i elektro-energetskih objekata u severnom delu Zone, gde se nalaze proizvodna postrojenja. Paralelno pripremamo i drugu fazu opremanja buduće Kvantaške pijace, navela je Violeta Šestić.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa