1. avgust 2019.1. avg 2019.
KADA BI SE PONOVIO DECEMBAR
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

KADA BI SE PONOVIO DECEMBAR

Ekstremni uslovi uvek na duelima u Beogradu. Nada u novi bod, iako je Partizan veliki favorit. Najvažnija vera u uspeh
U prethodne dve sezone, o duelima PARTIZANA i MAČVE govorilo se mnogo i uvek su imali neku drugačiji odjek od uobiajenog osvrta na odnos postignutih golova, bodova i drugih pokazatelja. Najpre, uvek to behu mečevi po ekstremnim vremenskim uslovima. U julu 2017. godine, dva tima su igrala po izuzetno teškom, sparnom vremenu, gde je i uveče bilo oko 30 stepeni, dok je decembra 2018. utakmica zatvorila kalendarsku godinu, a odigrana je po vejaviciji, temperaturnom minusu i opet jako teškim uslovima. Posle one odigrane 2017. (6:1 za Partizan), sumnjičavo se gledalo na kvalitet Šapčana za elitu, dok je ona odigrana pre osam meseci (0:0) registrovana tek u martu, posle odbijanja brojnih žalbi Partizana na neregularnost. Ipak, to je sada prošlo, taj remi ostaje u istoriji zapisan kao veliki rezultat, no sadašnjost je novo odmeravanje snaga predstojećeg vikenda.
PARTIZAN cilja oba domaća trofeja, iako većina smatra da nema kvalitet ozbiljnijeg suprostavljanja Zvezdi. Miroslav Đukić je vodio „crno-bele“ 2017. Zoran Mirković 2018. protiv Mačve, a sada će na klupi Beograđana biti Savo Milošević. Od leta u sastavu Partizana su: Omar Sadik, povratnik Ožegović, napadači, bekovi Brežančić, Lutovac i Pešukić, odnosno half Dinga, sve pridošlice iz inostranstva (osim Lutovca), dok u timu više nisu: Valiente, Marković, igrači odbrane i najbolji napadač Gomeš, kao i Saša Ilić, već fudbalski penzioner. Tim iz prestonice je u prvom kolu pobedio Inđiju, meč druge runde je odložen, dok dvomeč protiv amaterskog tima iz Velsa nije realan pokazatelj kvaliteta tima. Šansa Mačve može biti svakako fokus Partizana na evropske kvalifikacije.
Uslovi ovog vikenda biće sličniji onim od pre dve godine, no mnogo igrača Mačve je steklo dve godine superligaškog iskustva, osvojilo bod u prethodnom prvenstvu i preduslov svih preduslova je da sami igrači veruju kako mogu ostvariti nešto značajno u Humskoj. Viđeno protiv Inđije nije nešto što impresionira, iako Tešović ističe i mnogo pozitivnih stvari. Može ohrabriti gol Ašćerića posle desetak minuta debija, periodi meča u kojima je šabački klub kontrolisao duel, a opet i zabrinuti viđeno u prvom poluvremenu kada je bezidejnost obeležila veći deo tog perioda.
Sve osim pobede Partizana biće veliko iznenađenje, ali se iznenađenja dešavaju, no njih postižu psihološki jake, iskusne ekipe, uz malu dozu sreće.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa