8. avgust 2019.8. avg 2019.
Bolji uslovi za investitore
JOŠ JEDNA SAOBRAĆAJNICA U SEVEROZAPADNOJ RADNOJ ZONI

Bolji uslovi za investitore

Severozapadna radna zona bogatija je za još jednu saobraćajnicu. Završava se asfaltiranje Nove 7 koja će omogućiti investitorima da lakše i brže dođu do auto-puta. Sredstva za izgradnju ove ulice dobijena su od Evropske unije, iz programa EUpro.
-Ova saobraćajnica omogućiće mnogo lakšu komunikaciju i povezivanje, prvenstveno za one koji su već korisnici u Zoni. Zahvaljujemo se EU kao našem najvažnijem i najvećem partneru i projektu EUpro iz koga smo dobili novac za finansiranje ove saobraćajnice, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Ulica će biti otvorena po završetku vertikalnog i horizontalnog obeležavanja, što bi trebalo da bude za par dana. Ukupna dužina je 903 metra, a vrednost radova je 27 miliona dinara. Vodi od “Jazakija” ka drenovačkom putu.
-Na ovoj lokaciji prvo su izvedeni radovi na kanalizacionoj i fekalnoj kanalizacionoj mreži.Važna je zbog najvećeg investitora u Šapcu kompanije “Jazaki”, ali i zbog drugih zainteresovanih investitora, kao i zbog onih koji su već kupili parcele pored nje, navela je direktorka JP “Infrastruktura” Violeta Šestić.
Iz programa EUpro grad Šabac je dobio 700.000 evra za opremanje Severozapadne radne zone. To je 85 odsto od ukupnih investicija za uređenje tri lokacije. Grad je za tu namenu izdvojio još 160.000 evra.
-Radovi se trenutno izvode na još dve lokacije po projektu EUpro. Pored ove saobraćajnice radi se vodovodna i kanalizaciona mreža na Zapadnoj transferzali, preko puta benzinske pumpe “Mačva ekspres”. Takođe, vodovodna i kanalizaciona mreža se rade i na lokaciji buduće Kvantaške pijace, rekla je Šestićeva i dodala da projekat EUpro traje do kraja 2020. godine, ali da bi svi ovi radovi trebali da budu završeni u roku od mesec dana.
Preko puta “Jazakija” dolazi još jedan strani investitor, kom je prodata parcela od 5,47 hektara. Gradonačelnik je najavio da će detalji biti objavljeni po potpisivanju ugovora.
-Radi se o investitoru iz Velike Britanije. Širimo Industrijsku zonu i imamo investitore koji dolaze iz svih krajeva sveta. To je prilika za naše ljude da rade u mnogo boljim uslovima, sa mnogo boljim platama. Tako ostvarujemo našu prvu politiku koju smo ustanovili u Šapcu, a to je da svako zaradi više novca. Građani koji rade u firmama treba da zarađuju više, a sada je to 36.000 dinara neto i više. Takođe i kompanije koje ulažu svoj novac žele da ostvare interes i oni treba da zarade. Sve to je preduslov da se grad dobro razvija. Slušaćemo i dalje šta su potrebe i jednih i drugih i investirati, a nadamo se i novim investicijama sa našim najvažnijim partnerom EU, rekao je gradonačelnik Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa