Berza

  • aero 750 ⚫ 0,00%
  • alfa 26.500 ⚫ 0,00%
  • cero 1.901 ▲ 0,05%
  • irtl 1.193 ▲ 19,42%
  • kmbn 2.530 ▲ 1,00%
  • niis 550 ▼ -0,72%
  • vdav 3.500 ▼ -22,39%
(8. avgust 2019.)
"Letnja scena parka" - novi
muzički sadržaji u Šapcu

Muzičke vibracije

Muzičke vibracije
Kulturni centar Šabac organizuje, „Letnju scenu parka“ tokom avgusta meseca. Planirano je da muzički događaji upotpune kulturnu ponudu grada. Prvi koncert biće održan u četvrtak, 8. avgusta, od 21 čas, na sceni u Velikom parku, gde će posetioci imati priliku da čuju Dj Maruške.
-Na novoj sceni u Velikom parku biće realizovan nov kulturni sadržaj i program u sjajnom prostoru koji će oplemeniti ponudu grada, posebno kulturni deo. Svi smo se složili da je scena u parku odlična za letnja dešavanja, tako da ćemo i deo ponude naše ustanove predstaviti upravo tamo. Program je namenjen svim našim sugrađanima koji u vrelim letnjim danima žele da uživaju uz dobre koncerte – istakla je direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić.
Svi koncerti se realizuju u okviru pilot programa Kulturnog centra, „Letnja scena parka“, počinjaće od 21 čas, a planirano je da se uključi 12 šabačkih bendova, koji će svirati u Velikom parku, četvrtkom, petkom i nedeljom, ukoliko vremenske prilike to budu dozvoljavale.
Dj „Maruške“ i bend "Ozonska rupa nad Holandijom" otvoriće „Letnju scenu“. Kulturni centar pripremio je i program za najmlađe sugrađane. Predstava za decu biće izvedena 15. avgusta sa početkom u 19 časova.
-Ideja je da promovišemo šabačke bendove koji će nastupati u Velikom parku kako bi više posetilaca imalo priliku da čuje dobru muziku, domaćih izvođača. Svi su veoma zainteresovani da nastupaju u rodnom gradu, jer nemaju mnogo prilika za to. Odziv je odličan i očekujem da će svoje koncerte imati i Tamburaški orkestar „Bisernica“, kao i Vokalno-instrumentalna grupa „Šapčanke“. Potrudićemo se da bude zastupljen širok dijapazon muzičkih pravaca, od tamburaškog zvuka, preko džeza, bluza, fanka do rokenrola – rekao je muzički urednik programa Vladimir Nedeljković.
Organizator „Letnje scene parka“ je Kulturni centar Šabac, uz podršku Grada Šapca i Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“.
Na predstavljanju programa medijima prisustvovali su: direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić, direktorka JKP „Vodovod“ Daniela Lovrin Gavrilović, muzički urednik programa Vladimir Nedeljković, predstavnik Gradske uprave Dejan Živanović, autor programa, Aleksandra Marković i Dejan Petrović.

M. Ž.

Najnoviji broj

12. mart 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa