Info

8. avgust 2019.8. avg 2019.
Estetika u službi bezbednosti
Rekonstrukcija raskrsnice kod Šabačkog pozorišta

Estetika u službi bezbednosti

Novo ruho raskrsnice u Karađorđevoj ulici po ugledu na Beč. Evropski izgled i standardi. Dovoljno mesta za parkiranje. Uvažene potrebe građana. Od septembra radovi na izgradnji Vinaverovog trga
U okviru rekonstrukcije saobraćajnica na teritoriji Grada Šapca radovi na raskrsnici u Karađorđevoj privode se kraju. Vrednost investicije koja obuhvata 500 metara kvadratnih iznosi 1,5 miliona dinara.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović sa saradnicima prisustvovao je radovima i najavio planove za naredni period kada su u pitanju radovi na uređenju grada.
-Karađorđeva ulica je jedna od najvažnijih u gradu i njenim uređenjem smo pokazali kako bi ona mogla da izgleda. Trenutno nije dobila konačan format, jer nažalost, nismo uspeli da rešimo problem parkiranja. Proces izgradnje garaže za ovu namenu je odložen zbog imovinsko-pravnih problema, ali kada to bude okončano ulica će biti kao Marijahilfer Štrase u Beču. Do tada, parkiranje će biti vraćeno kao što je i bilo pre rekonstrukcije ulice. Biće dovoljno mesta za sve one koji dolaze automobilima do centra grada, bilo da to čine zbog posla, ili privatnih razloga. Vodili smo računa o projektima, planovima koje su izradile arhitekte, kao i građanima, njihovim potrebama. Mislim da smo zadovoljili sve potrebe, a istovremeno pokazali kako treba da izgleda ulica po evropskim standardima. U septembru će započeti radovi na izgradnji Vinaverovog trga ispred Zorkinog solitera i kafane Šaran, kako bismo svi bili ponosni na izgled našeg grada - naveo je Zelenović.
Raskrsnica kod Šabačkog pozorišta koja povezuje Karađorđevu ulicu sa pešačkom zonom u potpunosti je dobila novo ruho. Površina je popločana, izdignuta na nivo ivičnjaka, a prioritet je bezbednost učesnika u saobraćaju.
-Radovima je pored novog izgleda raskrsnice povećana i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, najviše pešaka i biciklista. Postavljene su rampe na prilazu raskrsnici, ukinuto je nebezbedno parkiranje i rekonstruisana je tako da omogućava bolju preglednost. Takođe, biće olakšano korišćenje osobama sa invaliditetom, a postavljene su i taktilne ploče za slabovide i slepe osobe. U narednom periodu očekuje nas i sadnja drveća u predviđenom prostoru, a kasnije i postavljanje klupa, kako bi dobila konačan izgled - rekao je Bojan Alimpić, dimplomirani inženjer arhitekture u Javnom preduzeću „Infrastruktura“.

Evropski izgled grada
Nov izgled raskrsnice je izazvao veliku pažnju Šapčana koji su znatiželjno posmatrali radove.
-Šabac je grad budućnosti i treba da bude lepši, bolji, a sve ono što se radi u korist građana je dobrodošlo- navela je sugrađanka.
-Veoma mi se dopada kako sve izgleda, podseća me na evropske gradove i njihove skverove –dodala je Vesna Urošević.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa