8. avgust 2019.8. avg 2019.
Kirgiz prvi u  Mačvanskom derbiju
TREĆI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Kirgiz prvi u Mačvanskom derbiju

Najspremniji i najbrži u trci dana, kaže Milinko Erdevički, član uprave Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću. Ima komentara da se u istoj dogodilo delimično iznenađenje. Očekivan je bolji plasman Barbare Hepworth,a ona stigla treća.
Kirgiz , Dajane Cvetinović sa Šašićem u sedlu, prvi je prošao kroz cilj u trci „Mačvanski derbi“, listed kategorije, na 2.000 metara, za trogode konje, trećeg trkačkog dana, održanog prošle nedelje na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću. Predajući pobednicima pehar i lovor, Milinko Erdevički, član uprave bogatićkog Konjičkog kluba kaže da je pobedio u ovom trenutku najspremniji konj i s tim u vezi posle pretrčanih 2.000 metara, osmorice galopera u trci dana, na cilju dileme nije bilo. Drugi je u ovom tradicionalnom takmičenju stigao Kirgizov štalski drug Marcell, koga je jahao Konkolj, a treća, pomalo favorizovana, sve izraženija ljubimica Mačvana Barbara Hepworth u čijem sedlu je bio Ilić. Na kraju su se čuli i komentari da se dogodilo delimično iznenađenje.
U prvoj trci ovog dana „Mlin Đorđić“, handikap pet za trogode i starije konje na 1.200 metara, pobedila je Kruna, vlasnika Gospavića i Živkovića sa Moskovim u sedlu. Drugi je bio Magisztrat, a treća Sabina Sarina.
Rezultat druge trke ovog dana „Roj“, handikap pet za dvogode konje na 1.300 metara je bio: Prvo mesto Miss Iron,sa Šašićem u sedlu, drugo Step Sister i treće Džejla.
Uzbuđenja nisu izostala ni u trećoj trci, pod nazivom „Mačva“ , kategorije četiri za trogode i starije konje na 1.600 metara. Ovde je trijumfovao Paton Sur sa Glogovcem u sedlu. Drugi je bio Rabi, a treća Lorbiqijet.
Uvertira trci dana nosila je naziv „Hajdučke večeri“. To je bio obračun četvorogodih i starijih konja na 1.800 metara. Sve učesnike ispratila je sitna kiša. Pobedio je Tajson sa Vujkovićem, drugo mesto pripalo je Alvinu, a treće Ogonu.
Na kraju vreme je poslužilo ljubitelje konjičkih trka, a sledeći njihov susret u Bogatiću biće osmog septembra. Osnovna odlika ovog je učešće velikog broja konja, a uspešan organizator bio je Konjički klub „Mačvanin“ u Bogatiću uz podršku Skupštine opštine i brojnih sponzora.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa