8. avgust 2019.8. avg 2019.
U budžetu grada 100 miliona dinara više od planiranog
ASFALTIRAN PUT U BOGOSAVCU

U budžetu grada 100 miliona dinara više od planiranog

Grad Šabac dobro posluje, u 2019. godini radili smo presek na 6 meseci i imamo 100 miliona dinara više prihoda od onoga što smo planirali i to pokazuje da se budžet dobro puni, a da sa druge strane rashode kontrolišemo i ulažemo samo u ono što je građanima važno. Putna mreža i izgradnja infrastrukture je jedan od najvažnijih projekata
Prošlog četvrtka je novim asfaltom presvučena deonica puta u dužini od 100 metara preko mosta Cerskog kanala koji je bio u izuzetno lošem stanju, a segmentarno po deonicama na potezu Dobrić - Radovašnica urađeno je oko 3 kilometra puta. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je prisustvovao radovima na rekonstrukciji saobraćajnice.
-Grad Šabac dobro posluje, u 2019. godini radili smo presek na 6 meseci i imamo 100 miliona dinara više prihoda od onoga što smo planirali i to pokazuje da se budžet dobro puni, a da sa druge strane rashode kontrolišemo i ulažemo samo u ono što je građanima važno. Putna mreža i izgradnja infrastrukture je jedan od najvažnijih projekata za nas. Zamislite Šabac koji, pored toga što danas na računu ima negde oko 8 miliona evra, ima još 30 miliona evra koje mu duguje država. Mogli bismo da uradimo bukvalno sve što se tiče puteva u Šapcu i da asfalt stigne bukvalno do svake kuće. Urađen je Bogosavac, završeno je kod Dobrića i Culjkovića, planirana je Bela Reka, Petkovica i radićemo svuda gde je asfalt u najlošijem stanju, paralelno sa tim ćemo raditi projekte koji su najfrekventniji u gradu, centralne gradske zone i prilaze najvažnijim javnim mestima kao što je npr. šabačko Novo groblje, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Radovima je zadovoljan i odbornik u Skupštini grada Šapca Rade Jovanić.
-Infrastruktura je značajna u svakoj sferi života, i ovo nije značajno samo za Bogosavac, nego i za sve koji prolaze ovim putem. Ja mislim na svoje meštane i ovo je moja želja i ideja još otkako sam postao odbornik, da se uradi ova deonica, naročito most koji se stalno haba. Ovo sada je prvi put da ga urade detaljno kako valja, zahvaljujući gradonačelniku što nam je izašao u susret da to uradi, kaže Rade Jovanić.
Do sada su urađene saobraćajnice u Ševaricama, Drenovcu, Mačvanskom Pričinoviću, Štitaru, Maloj Vranjskoj, Sinoševiću, Metliću, putu za Krivaju i Rumsku, a danas je nov sloj asfalta dobio i Bogosavac, Dobrić, Culjković, Radovašnica, ukupno oko 10km puteva. Sve je finansirano iz budžeta Grada, a kako kaže rukovodilac Sektora za izgradnju u JP "Infrastruktura" Miodrag Filipović, vrednost radova na potezu Dobrić - Radovašnica je oko 25 miliona dinara.
N.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa