11. februar 2021.11. feb 2021.
Biće puna start mašina
HIPODROM ŠABAC I OVE ZIME ŽIVI ZA NOVA UZBUĐENjA

Biće puna start mašina

U štalama 92 brza konja. Svakodnevni trening s ciljem bolje pripremljenosti za predstojeću sezonu, a prema kalendaru početak je 11. aprila. Dosta mladih konja (dvogodaca). Od proverenih velike nade se polažu u Spencers Sona (Spenserov sin) prošlogodišnjeg konja godine i Irskog pastuva Zoffany s Delignta, koji će pokušati da osvoji jubilarni 100. Srpski Derbi
Na Šabačkom hipodromu koji su mnogi označili kao mesto dobrih susretanja, ovih dana “vri”, kao u košnici. U štalama je, kažu dobri poznavaoci 92 brza konja koji svakodnevno treniraju, pod budnim okom vrsnih stručnjaka. Prvo rade kondicione pripreme, a polako izlaze i na travnatu stazu Šabačkog hipodroma, kako bi prikupili što više snage za predstojeću sezonu konjičkih trka, koja će nema sumnje biti beoma uzbudljiva i prema “kalendaru takmičenja”, treba da počne 11. aprila. Kao i predthodnih godina na programu je 10 trkačkih dana.

- Na hipodromu se nalazi u treningu najveći broj konja u poslednjih 10 godina. Najmlađi, dvogodci, ima ih oko 35 su i najbrojniji. Trogodaca je 25 i starijih konja 30. Uslovi za trening su jako dobri. Staza je odlično pripremljena. Kod mene su u treningu 42 konja. Istakao bih da je za predstojeću sezonu uvezeno čak 10 dvogodaca iz Irske i Nemačke, što skupa garantuje velika uzbuđenja, kaže Bojan Šendeković, devetostruki najbolji trener Srbije iz Šapca, koga smo zatekli na hipodromu u radnoj atmosferi.

Velika očekivanja u njegovoj štali polažu u Irskog pastuva Zoffanx s Delignta koji će, naglašavaju pokušati da osvoji jubilarni 100. Srpski Derbi.

Ništa manje nade ne polažu u svoje ljubimce u štali Dušana Pajića, prvo veoma uspešnog džokeja, a sada i trenera trkačkih konja.

Organizatori trka se nadaju i znatno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, što bi omogućilo uživanje u konjičkim trkama što većeg broja posetilaca i ljubitelja ovog dinamičnog sporta


- Kod mene je u treningu 14 konja. Najviše očekujemo od već proverenog Spencers Sona, prošlogodišnjeg konja godine, koji je osvojio Kup Ljubičeva i četvrto mesto u “Memorijalu kralja Aleksandra. Naš džokej je Goran Mešetović,” kaže Pajić i dodaje da su pripreme počeli od decembra prošle godine. Prvo su radili na jačanju kondicije, a sada već počinju sa izlascima na stazu i punim galopom.
I Pajić se slaže sa ocenom da sudeći po brojnosti i kvalitetu brzih konja treba očekivati dosta uzbuđenja, a uz razne druge, turističke sadržaje, Šabački hipodrom se pročuo u Srbiji.

Organizatori trka se nadaju i znatno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, što bi omogućilo uživanje u konjičkim trkama što većeg broja posetilaca i ljubitelja ovog dinamičnog sporta.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa