Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
Естетика у служби безбедности
Реконструкција раскрснице код Шабачког позоришта

Естетика у служби безбедности

Ново рухо раскрснице у Карађорђевој улици по угледу на Беч. Европски изглед и стандарди. Довољно места за паркирање. Уважене потребе грађана. Од септембра радови на изградњи Винаверовог трга
У оквиру реконструкције саобраћајница на територији Града Шапца радови на раскрсници у Карађорђевој приводе се крају. Вредност инвестиције која обухвата 500 метара квадратних износи 1,5 милиона динара.
Градоначелник Небојша Зеленовић са сарадницима присуствовао је радовима и најавио планове за наредни период када су у питању радови на уређењу града.
-Карађорђева улица је једна од најважнијих у граду и њеним уређењем смо показали како би она могла да изгледа. Тренутно није добила коначан формат, јер нажалост, нисмо успели да решимо проблем паркирања. Процес изградње гараже за ову намену је одложен због имовинско-правних проблема, али када то буде окончано улица ће бити као Маријахилфер Штрасе у Бечу. До тада, паркирање ће бити враћено као што је и било пре реконструкције улице. Биће довољно места за све оне који долазе аутомобилима до центра града, било да то чине због посла, или приватних разлога. Водили смо рачуна о пројектима, плановима које су израдиле архитекте, као и грађанима, њиховим потребама. Мислим да смо задовољили све потребе, а истовремено показали како треба да изгледа улица по европским стандардима. У септембру ће започети радови на изградњи Винаверовог трга испред Зоркиног солитера и кафане Шаран, како бисмо сви били поносни на изглед нашег града - навео је Зеленовић.
Раскрсница код Шабачког позоришта која повезује Карађорђеву улицу са пешачком зоном у потпуности је добила ново рухо. Површина је поплочана, издигнута на ниво ивичњака, а приоритет је безбедност учесника у саобраћају.
-Радовима је поред новог изгледа раскрснице повећана и безбедност свих учесника у саобраћају, највише пешака и бициклиста. Постављене су рампе на прилазу раскрсници, укинуто је небезбедно паркирање и реконструисана је тако да омогућава бољу прегледност. Такође, биће олакшано коришћење особама са инвалидитетом, а постављене су и тактилне плоче за слабовиде и слепе особе. У наредном периоду очекује нас и садња дрвећа у предвиђеном простору, а касније и постављање клупа, како би добила коначан изглед - рекао је Бојан Алимпић, димпломирани инжењер архитектуре у Јавном предузећу „Инфраструктура“.

Европски изглед града
Нов изглед раскрснице је изазвао велику пажњу Шапчана који су знатижељно посматрали радове.
-Шабац је град будућности и треба да буде лепши, бољи, а све оно што се ради у корист грађана је добродошло- навела је суграђанка.
-Веома ми се допада како све изгледа, подсећа ме на европске градове и њихове скверове –додала је Весна Урошевић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa