26. septembar 2019.26. sep 2019.
Deset odsto zakupaca više nego lane
OVOGODIŠNjE REKORDNO TRAJANjE ŠABAČKOG VAŠARA

Deset odsto zakupaca više nego lane

Nadaleko čuveni, za mnoge sinonim kao najveći i najpoznatiji u Srbiji Malogospojinski šabački vašar završen je u ponedeljak. Ovog puta trajao je rekordnih devet dana.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prisustvovao je raspakivanju i odnošenju svih vašarskih atrakcija, koje su bile na korist posetiocima i građanima grada Šapca u prethodnih devet dana.
Zelenović je izrazio zadovoljstvo rekavši da je ovaj vašar jedan od najbolje organizovanih. Po njegovom mišljenju zakupci su zadovoljniji, a Šapčani i gosti su se dobro proveli.
- Odluka o premeštanju vašara na novu lokaciju pokazala se kao dobra. Dokaz tome je činjenica povećanja broja zakupaca kojih je ove godine bilo 500, što je u odnosu na prethodnu za deset odsto više, a dvadeset odsto naspram 2017. kada je vašar bio na Mihajlovcu.
Prihodovali smo 140.000 evra. Ovaj novac ide gradu Šapcu i komunalnom preduzeću. Mi smo jedan od retkih gradova koji ne subvencioniše ovakva dešavanja - rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo onim što je vašar postigao, proširenjem ponude, prebacivanjem na novu adresu, posećenošću i ukupnim kvalitetom. Sledeće godine očekuje još veću posetu.
- Ova manifestacija je u prethodnih godina bila u fazi opadanja broja zakupaca, a sada doživljava rast. Razlog tome su bolji uslovi, a grad s druge strane raspolaže sa više novca – dodaje Zelenović.
Zakupci su u većini slučajeva zadovoljniji organizacijom vašarišta. Ispunjena su mnoga njihova očekivanja. Dočekla ih je struja, voda, kanalizacija, rasveta. To su veliki pomaci za razliku od prethodnih godina.
Procenjuje se da je ovogodišnji vašar posetilo 300. 000 ljudi.

M. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa