10. oktobar 2019.10. okt 2019.
Nastava kineskog jezika
Istočnjačko pismo za početnike u Šabačkoj gimnaziji

Nastava kineskog jezika

U Šabačkoj gimnaziji kineski jezik se izučava već četiri godine i do sada je nastavu ovog istočnjačkog pisma, jezika i kulture pohađalo 200 polaznika. Uvodni čas ovogodišnjeg kursa u organizaciji Konfucijeovog instituta u Novom Sadu održao je direktor instituta Čen Hui i ukazao na značaj sradnje sa Šabačkom gimnazijom u širenju multikulturalnih odnosa, razmene iskustava i znanja između obrazovnih ustanova.
-Saradnja koju imamo sa gimnazijom je odlična. Svake godine je sve više polaznika kursa i to me izuzetno raduje, jer su šabački đaci zainteresovani da izučavaju kineski jezik, šire svoja znanja koja zatim prenose i na vršnjake. U planu su nam i druge aktivnosti. Jedna od njih je i osvnivanje konfucijeve učionice u Šabačkoj gimnaziji gde bi učenici mogli da prate nastavu na kineskom jeziku. Takođe, nadam se da ćemo ostvariti saradnju i sa drugim školama – istakao je direktor Konfucijeovog instituta u Novom Sadu Čen Hui.
Nastava kineskog jezika tokom ove godine biće realizovana u dve grupe – početna i napredna, svake subote u Šabačkoj gimnaziji.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa