5. decembar 2019.5. dec 2019.
Ne delimo građane na “tuđe” i “naše”
IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKOG ODBORA JEDINSTVENE SRBIJE

Ne delimo građane na “tuđe” i “naše”

Gradski odbor Jedinstvene Srbije Šabac u sredu je u Šabačkom pozorištu održan svečani deo izborne skupštine Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu. Predsednik GO je diplomirana pravnica Milica Vasić, a potpredsednik privatni preduzetnik Borislav Bošković.
Tribini su pored šabačkog rukovodstva prisustvovali i potpredsednici stranke i narodni poslanici Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, portparol JS Života Starčević, nečelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević predstavnici koalicionih partnera - Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Predsednik JS okupljenim Šapčanima je govorio o životu u Jagodini i kakve sve beneficije imaju građani ovog grada, ali i kako je moguće taj model preneti u druge gradove u Srbiji. Takođe, obećao im je da će već sutradan u Narodnoj skupštini ministrima postaviti neka pitanja na koja i Šapčani žele da dobiju odgovor. Marković je rekao je da dovoljno da dobiju 25 odsto podrške u Šapcu da bi se život građana popravio za 99 odsto.
-Mi u Šapcu nismo imali veliki broj odbornika, ali sada smo našli pravu damu, majku, Milicu Vasić, koja će da realizuje naš program, sa ostalim članovima Gradskog odbora. Mi ne postavljamo ljude na funkcije u gradskim i opštinskim odborima JS po Srbiji tako što se neko javi. Milica je bila „na proveri“ skoro devet meseci. Posle toga dobila je poverenje da vodi naš GO u jednom gradu za koji ne mogu da kažem da je otpisan. Ovi koji su do sada bili na vlasti oni se žale na Beograd. Beograd kaže „Ovi nisu naši“. Mi ne delimo građane na tuđe i naše. Svi su naši, samo su programi različiti, rekao je predsednik JS.
Dolazak Markovića u Šabac izazvao je veliku pažnju, pa je sala Pozorišta bila popunjena do poslednjeg mesta, a nekoliko desetina pristalica ove stranke ostalo je da stoji.
-Moj prvi identitet je majka. Upravo je to moj pokretač i snaga, jer biti majka znači boriti se za budućnost svoje dece. Ne možemo sve da čekamo da neko drugi umesto nas stvara uslove za život primeren emancipovanoj ženi, koja sa pravom traži svoje mesto u savremenom društvu. Ja se za to mesto svakodnevno borim. Imamo beskonačno mnogo primera i svaka od nas je nekome dokaz da žena može i mora biti društveno angažovana. Moja misija je da žena postane socijalno vidljiva, a ne samo politički dekor. Ni na trenutak nisam razmišljala da li da budem ovde, jer sam okružena ljudima gde je žena, a samim tim i porodica svetinja. Mi smo partija sa najbogatijim socijalnim programom. Tamo gde imamo polugu vlasti sve nezaposlene trudnice i porodilje u periodu od dve godine imaju novčanu pomoć od 12.000 dinara svakog meseca. Svako dete koje se rodi dobija novčanu naknadu, a svako četvrto i naredno dete do punoletstva ima 18.000 dinara mesečno. Ukoliko su oba bračna druga nezaposlena kada se venčaju jedno od njih dvoje odmah dobije posao. To je odgovorna socijalna politika i tako se bori protiv bele kuge, istakla je Milica Vasić.
Na tribini su govorili i potpredsednik GO JS Borislav Bošković, predsednica omladine GO JS diplomirana pravnica Vanja Vasić i potpredsednica omladine GO JS studentkinja Katerina Ramić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa