16. januar 2020.16. jan 2020.
VERUJEMO U OPSTANAK
FUDBAL: PRIPREME MAČVE

VERUJEMO U OPSTANAK

Aničić obećava disciplinovaniju igru, veruje u opstanak. Ključno samopouzdanje i atmosfera u ekipi
Ambicije proklamovane letos srušile su se kao kula od karata i zima donosi novu realnost „crveno-crnima“. Grčevita borba za opstanak i veliki minus na tabeli su činjenice koje moraju svi da prihvate i na početku priprema stvore plan da se iz svega „iskobeljaju“ i na kraju proslave opstanak. Misija je teška, ali u uspeh veruju svi, bar na početku priprema.
-Obrise Mačve kakvu želimo da gledamo ste videli u finišu prethodne godine, sada je na nama da to usavršimo. Disciplinovana, čvrsta, borbena ekipa je cilj i samo takvi možemo biti konkurentni u borbi koja nas očekuje – rekao je trener Dragan Aničić.
Svima je jasno da su neophodne promene u igračkom kadru. Prelazni rok je tek počeo. Primarne su pozicije golmana, upražnjena posle neočekivanog odlaska Puletića u Gornji Milanovac, kao i navalnih igrača zbog velikog problema Mačve sa efikasnošću. Uz Puletića, u Mačvi više nisu: Vujasin (Čelik Zenica), Čermelj (Iskra Danilovgrad) i Ašćerić (bez kluba). Ekipi je priključeno i nekoliko igrača iz omladinskog pogona.
-Prelazni rok je poseban izazov. Neophodno je nagažovati dobre igrače, spremne da pomognu, a opet u skladu sa mogućnostima kluba – dodao je Aničić.
Veliko pojačanje biće i spremniji igrači i manje povreda koje prisilno menjaju koncepciju šefa stručnog štaba.
-Moramo se boriti, raditi još više, još jače kako bi se vratili u borbu za opstanak, a potom i sačuvali status superligaša. Pripreme su jako važne i za mene, jer se vraćam posle nezgodne povrede. Nije lako posmatrati mečeve sa tribina i jako želim da na proleće pomognem timu na terenu – naglašava defanzivac Igor Ristivojević.
Za nekoliko dana, 21. januara, MAČVA putuje u Ohrid, gde će obaviti desetodnevne pripreme. U planu su četiri pripremne utakmice u Severnoj Makedoniji.
-Nismo bili dovoljno dobri tokom jeseni i to moramo da nadoknadimo na proleće. Voleli bi svi da je drugačija situacija, ali nije. Ne sumnjamo da zaslužujemo Super ligu, ali kvalitet za nju treba pokazati na terenu – ističe kapiten Filip Pejović.
Po povratku u Šabac, do prvenstvenog duela protiv Rada (15. februar), Šapčani planiraju još dve pripremne utakmice. Jedan rival je „Inđija“, dok će drugi biti poznat tokom priprema.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa