31. decembar 2019.31. dec 2019.

Radna godišnja skupština UVP

Na kraju ove 2019. godine vojni penzioneri Šapca, uz prisustvo većeg broja gostiju, analizirali su svoj godišnji rad. Predsednik Udruženja Đorđe Momčilović je, otvarajući redovnu godišnju Skupštinu, najpre pozdravio goste iz Beograda – Ljubomira Draganjca, predsednika UVPS i Zorana Vučkovića, predsednika Glavnog odbora UVPS, zatim goste udruženja iz Loznice, Sremske Mitrovice i Rume, predstavnike komande garnizona, SUBNOR Šabac, predstavnike grada Šapca, predstavnike GO SPS, Udruženja za negovanje tradicija ratnika Srbije, predstavnike Udruženja penzionera MUP Šabac i sve prisutne.
U prijatnoj atmosferi Momčilović je izneo godišnje rezultate rada ostvarene prema mogućnostima, uz komentar da je tu i tamo bilo preblema u nerazumevanju po nekim pitanjima, kao i problem omasovljenja Udruženja jer novi penzioneri ne rado se učlanjuju. Što se tiče aktivnosti bilo je nekih problema oko organizovanja izleta, a u pogledu posete bolesnim i iznemoglim članovima moglo je i više da se učini, što je zadatak Gradskog odbora da to ispravi u narednoj godini.
Na kraju svog izlaganja Momčilović se zahvalio opštinskim organima na pomoći koji su to činili prema njihovim mogućnostima. Takođe, se zahvalio i republičkom organu UVP na velikoj pomoći u svakom pogledu. Pohvalio je dobru saradnju sa udruženjima iz Loznice, Sremske Mitrovice i Rume, SUBNOR Šabac i ostalim društvenim organizacijama.
Na Skupštini prisutnima su se obratili i predsednik Ljubomir Draganjac i Zoran Vučković. Vučković je objasnio stambenu problematiku u Udruženju, naglasivši da je ovo pitanje jedno od najtežih za rešavanje, često kod nadležnih državnih organa nema dovoljno razumevanja za položaj vojnih penzionera.
Ljubomir Draganjac je na početku pohvalio rad šabačkog Udruženja, naglasivši da je jedno od onih gde ima najmanje problema, zatim pohvalio gradsku samoupravu na pomoći i razumevanju vojnih penzionera. Zatim je Draganjac govorio o odnosu države prema vojnih penzionerima, sa kojim nisu baš zadovoljni. I saradnja sa okolnim udruženjima je za pohvalu, naglasio je Draganjac.
Skupština je u veseloj atmosferi, u šabačkoj kafani “Kamenjak”, završila rad za ovu godinu.
Na kraju Momčilović je čestitao Novu godinu svim članovima, svim gostima i građanima Šapca.
S.Stojanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa