13. februar 2020.13. feb 2020.
Znanje, radoznalost i kreativnost
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ – zimski kamp

Znanje, radoznalost i kreativnost

Nastavnici, učitelji, stručni saradnici uključeni u organizaciju ovog školskog kamp. Aktivnosti za đake od 1. do 8. Razreda. Vrata Lazine škole uvek otvorena za svu zainteresovanu decu koja žele da prisustvuju zanimljivim predavanjima i radionicama
U Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ od 7. do 9. februara održan je tradicionalni Zimski kamp. Kao i prethodnih godina, tako su i ove mnogi nastavnici, učitelji, ali i stručni saradnici, bili uključeni u organizaciju ovog školskog kampa koji obuhvata više oblasti i struktura. Aktivnosti kampa su osmišljene tako da su uključeni svi učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole, uz naglasak da su vrata Lazine škole i njenih učionica otvorena za svu zainteresovanu decu koja žele da prisustvuju zanimljivim predavanjima i radionicama. Kamp je bio obogaćen prisustvom mališana iz predškolske ustanove „Veverica“ i „Đurđevak“ sa Letnjikovca i iz vrtića „Maša“.
Prvi dan protekao je u interesantnim i tematski drugačijim predavanjima za učenike viših razreda. Oni su imali priliku da najpre prisustvuju predavanju pod nazivom „Naobično i nelogično“, gde su naučili i čuli nešto više o najčudnijim građevinama širom planete. Usledilo je predavanje “Dobar, loš ili zao naučnik” gde su se učenici upoznali sa drugom stranom života naučnika kao što je naš veliki Nikola Tesla. Otklonjene su mnoge nedoumice u vezi sa legendama i mitovima kojima su obavijeni životi Kleopatre i Cezara na predavanju “S druge strane priče”. U izlaganju su učestvovale i učenice koje su, u okviru prethodno pomenutog predavanja, predstavile savremenu ljubavnu priču o princezi Dajani i njenom drugom suprugu Dodiju. Na kraju prvog predavačkog dana 5. Zimskog kampa u Lazinoj školi, učenici su imali priliku da čuju nešto novo i na predavanju “Čitanje u vremeplovu” i saznali na koje su sve načine ljudi čitali kroz vekove. Za sve ovo vreme u školskoj sali je sve vrvilo od dečije graje i razigranosti kroz igru, sportske poligone i pesmu.
Drugog dana kampa učenici su prisustvovali demonstrativnom predavanju nastavnika biologije koji je izložio ličnu kolekciju neobičnih insekata i biljaka. Zatim su učestvovali u kvizu znanja, koje su stekli prethodnog dana, a kasnije su se pridružili mlađim učenicima koji su se bavili neobičnom metodom oslikavanja papira i panoa – enkaustikom. Osim enkaustike, što je oslikavanje peglom i voštanim bojicama, deca su od raznih materijala pravila željene odevne predmete kao što su šeširi i kravate. Na kraju dana su imali modnu reviju na kojoj su pokazali svoja ostvarenja.
Za kraj kampa je organizovan takmičarski i najuzbudljiviji dan. Učenici viših razreda su se dobro namučili tokom detektivskih zavrzlama. Dobili su uputstva u vidu mozgalica, čija rešenja su ih dovela do cilja gde ih je čekao kviz logike. Nakon uspešno savladanih zahtevnih zadataka, preselili su se u salu za fizičko gde su imali razne fizičke aktivnosti u vidu poligona i štafetnih igara. Za to vreme, učenici mlađih razreda su usavršavali svoje umetničke veštine i imali izložbu likovnih radova.
Na kraju dana svi učesnici su dobili zahvalnice za učešće, a oni najbolji su dobili diplome.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa