13. februar 2020.13. feb 2020.
OPSTANAK BLIZU
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

OPSTANAK BLIZU

Partizan savlada n u fantastičnoj atmosferi. Šabac se približio opstanku. Duel sa Primorcem prva „meč lopta“. Kotorani znatno jači nego na jesen
Najavljen kao derbi, meč dva velika tima, epitet je apsolutno opravdao u bazenu. Višestruko važna utakmica, i za Šabac, i Partizan, donela je preokrete, neiskorišćene prilike, očekivanu sportsku tenziju, a što je najvažnije bodove domaćoj ekipi.
Kako nije imao pritisak favorita, Partizan je odigrao odličan prvi period. Šabac nije služila ni sreća, lopta se često vraćala u posed gostiju posle uspešne odbrane. Drugi period bio je sličan prvom kada je aktuelni šampion Srbije vodio veći deo četvrtine, ali je u finišu gost preuzeo vođstvo. Arbitri su u trećem kvartalu ispustili meč, što je donelo nervozu na obe strane. Ipak, Vasić je preuzeo ulogu lidera kod Šapčana i domaći su imali gol viška. Nekoliko prilika ovdašnji tim nije iskoristio za vođstvo od dva, čak i jedan peterac nije realizovan, ali je zadržao minimalnu prednost. U poslednjem napadu Beograđani su imali priliku za bod, no Filipović je uspšeno odbranio i pobeda je potvrđena.
Tri boda su Šapčane približila opstanku, ali su i na kontu koji će biti vrednovan na proleće u završnici nacionalnog šampionata.
Meč je imao izuzetnu važnost, koju su osetili i podržali verni navijači stvarajući atmosferu kakvu vaterpolo malo gde ima.
-Publika i atmosfera u Šapcu su kao i uvek najbolji na svetu. Dva meseca intenzivnih priprema su iza nas. Spremali smo se i za Partizan, ali i za ostale rivale koji nas očekuju u naredom periodu - istakao je kapiten Šapčana, Nikola Marković.
Pobeda nad „crno-belima“ dovela je „čivijaše“ na korak do opstanka, koji može biti načinjen već tokom vikenda kada će šampiona Srbije dočekati još jedan nekadašnji šampion Evrope kotorski „Primorac“. U oktobru je Šabac pobedio ubedljivo, na startu Regionalne lige, 15:6, ali taj meč ne može biti parametar, jer je u odnosu na pomenuti period, i vrlo turbulentno leto pre njega, kotorski klub neuporedivo jači i uigraniji. U timu koji predvodi Petar Vica izdvajaju se crnogorski reprezentativci Matković, (najbolji strelac Primorca), mladi Perković, kao i doskorašnji igrač Partizana i Zvezde Danilo Adžić (povratnik u matični klub). Posle pomenutog poraza u Šapcu Primorac je u konstantnom usponu forme i obe ekipe su do poslednjeg kola bile u borbi za plej of.
Statistički podatak beleži da su prethodnih sezona u odmeravanju snaga pomenutih rivala po pravilu pobeđivale domaće ekipe. Pobednik predstojećeg duela obezbediće opstanak, dok će i poraženi tim ostati blizu cilja (očuvanje A1 statusa), ali će morati da traži bar jedan trijumf u preostale dve utakmice.

Šabac - Partizan 12:11 (3:3, 3:4, 4:2, 2:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 900. Sudije: Golijanin i Milović. Igrač više: Šabac 14 (3), Partizan 9 (2). Peterci: Šabac 3 (3), Partizan 2 (2).
ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković 2, Repanović, N.Radulović, Vasić 4, Rogač 2, Ilić, Tonković, Vučinić 1, Matković, Velkić 1, Vukadinović, Radulović 2.
PARTIZAN: Bulajić, Gbadamasi 1, Barać 2, Nešić, Smiljević 1, Andrin, Radanović 4, Mitrović 1, Vićković 2, Kujović, Jakšić, Šofranac, Vlahović, Banović.

M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa