16. april 2020.16. apr 2020.
Odložen start galopera
NA HIPODROMIMA U BOGATIĆU I ŠAPCU

Odložen start galopera

Zbog delovanja korona virusa i s tim u vezi uvođenja vanrednog stanja u zemlji te propisanih mera Vlade Srbije, prekršena je višegodišnja tradicija i ovogodišnji početak konjičke sezone na hipodromu u Bogatiću za Cvete (12. april), nije održan. Odložen je i početak sezone galopskog sporta na hipodromu u Šapcu, gde je trebalo da bude na predstojeći Uskrs. Galoperi nisu startovali, kako je planirano i ako su dobro pripremljeni i željni trkačke staze.
- Otkazali smo početak i zbog bezbednosti naših gledalaca. Ne želimo nikakav incident s tim u vezi. Sasvim smo svesni opasnosti koju ovaj “nevidljivi neprijatelj” može da izazove. Poštujemo bez ikakvih osporavanja propisane mere Vlade Srbije i dokle god oni ne ukinu meru zabrane održavanja sportskih događaja, galoperi će mirovati, kaže Milinko Erdevički član uprave Konjičkog kluba “Mačvanin”, koji je organizator trka u Bogatiću.
Slično razmišlja i njegov kolega u Šapcu Aleksandar Dragojević, predsednik ovdašnjeg Džokej kluba.
- Ovakvu situaciju još nismo imali, te smo svi pomalo iznenađeni. Sdruge strane sve se vraća u normalu. Konji redovno treniraju, naravno u periodu kada je to dozvoljeno. Sigurno je da trka za Uskrs neće biti, a za dalje još uvek nije poznato. Mi smo spremni, a uveren sam da je ovim našim vernim navijačima uskraćeno veliko zadovoljstvo, dodaje Dragojević.
Žale i odgajivači trkačkih konja. Tvrde da su se dobro pripremali za prvi ovogodišnji start. Uzgred dodaju: “Biće dana za megdana”.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa